AcasăSOCIALUpdate. ALERTĂ! Stațiunea în care se intervine urgent! Autoritățile vor să evacueze...

Update. ALERTĂ! Stațiunea în care se intervine urgent! Autoritățile vor să evacueze populația – FOTO

sursa foto: observatorulph.ro

Situație alarmantă într-un oraș din România! O parte semnificativă dintr-o stradă s-a surpat, chiar în fața sediului de poliție și în apropierea unor blocuri.

UPDATE: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunță că șeful DSU a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU. Urmând ca aceasta să fie completată cât de curând cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri

S-a anunțat, totodată, că a fost dispusă și „măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată”, până când specialiștii în domeniu vor face toate verificările care se impun în această situație.

Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri.

Totodată, a fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu.

Misiunea este în dinamică. Vom reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp posibil”, a transmis, în urmă cu scurt timp, DSU, prin intermediu Facebook.


Incidentul a avut loc în Slănic Prahova. Acolo unde, joi dimineață, o parte a străzii 23 August s-a surpat. Porțiunea străzii care s-a surpat se află chiar în fața sediului Poliției din oraș. Iar la câteva zeci de metri se află blocuri de locuințe.

Nu se știe încă exact ce a dus la această situație. Însă autoritățile locale au intrat în alertă. Iar localnicii care au văzut, dimineață, ce s-a întâmplat cu drumul sunt îngrijorați. De altfel, se ia în calcul evacuarea oamenilor din zona respectivă.

Prefect: Vedem dacă se va impune o evacuare

Urmează să se ia măsuri, după ce specialiștii vor face constatări la fața locului.
Prefectul județului Prahova a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că e în drum spre Slănic și urmează să ajungă la fața locului. Potrivit acestuia, Inspectoratul pentru Situații de Urgență – ISU și poliția au delimitat zona respectivă.

„Zona are o particularitate anume prin faptul că, știm cu toții, acolo se află mina de sare de la Slănic, atât cea turistică, cât și cea de exploatare. Din punctul meu de vedere se vor întreprinde toți pașii legali și anume Comitetul Local pentru Situații de Urgență este în momentul de față convocat, va constata, bineînțeles, cu specialiștii din domeniu, care este motivul acestei surpări, care este pericolul și în funcție de constatarea lor,

eu va trebui să convoc la rândul meu, dacă se impune, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vedem dacă se va impune o evacuare”, a declarat joi dimineață, 25 aprilie, Emil Drăgănescu, prefectul judeţului Prahova.

author avatar
Andrei Coman