AcasăSOCIALAlertă: Produs alimentar retras de la comercializare! Ce trebuie să faceți dacă...

Alertă: Produs alimentar retras de la comercializare! Ce trebuie să faceți dacă l-ați cumpărat deja!

Alertă: Produs alimentar retras de la comercializare! Ce trebuie să faceți dacă l-ați cumpărat deja! (foto: site ANSVSA)

Atenție la anunțul venit din direcția Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)! Este vorba despre o informare ce vizează un ingredient dintr-un preparat care s-a aflat la vânzare.

Un produs alimentar care s-a găsit și pe rafturile unui hipermarket din România a fost retras de la comercializare, ca urmare a unei alerte europene. ANSVSA a comunicat detalii cu privire la acest produs, dar și la problema constatată. ”Vă informăm că societatea BRETZEL BURGARD, a inițiat retragerea de la comercializare a produsului MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR, ca urmare a unei alerte europene privind prezența peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de semințe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Datele de identificare ale produsului sunt: Denumire produs: MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR Cod EAN: 3560070953837 Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, se arată în informarea postată pe site-ul ANSVSA.

Ce e de făcut dacă ați cumpărat deja produsul

În cazul în care ați cumpărat produse din lotul precizat sunteți sfătuiți să nu le consumați, ci să le distrugeți sau să le aduceți în magazinele de unde le-ați cumpărat, cu precizarea că vi se vor da banii înapoi pe ele, fără să fie nevoie să veniți cu bonul fiscal.

Sursa citată explică, totodată, că acest oxid de etilenă ”poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”.

387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger