AcasăSOCIALALERTĂ pentru turiştii români: cele 7 ţări preferate în vacanţe ce au...

ALERTĂ pentru turiştii români: cele 7 ţări preferate în vacanţe ce au intrat pe lista roşie!

grecia granita

De astăzi, încă 7 ţări din toată lumea au intrat pe lista roşie. Unele dintre ele sunt destinaţii de vacanţă preferate de români. Aşadar, Grecia a fost inclusă pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei.

Noua listă a intrat în vigoare în noaptea sâmbătă spre duminică.

Cum eviţi carantina?

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU.

Vă reamintim, dacă vă întoarceţi dintr-una din ţările aflate pe lista roşie, puteţi evita carantina doar dacă sunteţi vaccinaţi. Ţările care au intrat recent pe lista roşie sunt: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU.

Altfel, în zona galbenă au intrat:

  • din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
  • din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;
author avatar
Andrei Ștefan
447 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger