AcasăSOCIALAlertă meteo de ploi și vijelii! Ce anunță ANM pentru Capitală

Alertă meteo de ploi și vijelii! Ce anunță ANM pentru Capitală

Meteo, 28 februarie. Cum va fi vremea în ultima zi a acestei luni

Cele mai recente vești venite de la meteorologi anunță vreme instabilă pentru câteva zone din țară.

Mai exact, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis un COD GALBEN, care va intra în vigoare în doar câteva ore, respectiv de la ora 16, și va rămâne valabil până miercuri, 5 august, la ora 12.

Zonele aflate sub incidența avertizării (foto: ANM)

În acest interval, meteorologii se așteaptă ca pe raza a 10 județe din vestul țării – respectiv în Banat, Crișana, în vestul Olteniei și în zona Carpaților Occidentali – să apară perioade cu ploi în aversă, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice. ”Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, spun meteorologii.

Totodată, reprezentanții ANM precizează că pe parcursul zilei de marți în vestul țării disconfortul termic va fi accentuat, cu indicele temperatură-umezeală atingând pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Maxime de până la 33 de grade în București

Cât privește situația vremii din Capitală, specialiștii ANM au transmis, îrin intermediul unei prognoze speciale, valabile în intervalul 4.08, ora 10 – 5.08, ora 12, că vremea va fi călduroasă în cursul după-amiezii, când valorile maxime vor ajunge la 32-33 de grade Celsius.

Locuitorii Capitalei se vor bucura de un cer senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, de până la 35-40 km/h.

author avatar
Cristina Stefan
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger