AcasăSOCIALAlertă meteo: caniculă și nopți tropicale! Capitala, sub COD GALBEN

Alertă meteo: caniculă și nopți tropicale! Capitala, sub COD GALBEN

Sfârșitul săptămânii aduce temperaturi caniculare, la orele amiezii, în mai multe zone din țară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, prin intermediul unei atenționări COD GALBEN emise vineri dimineață, că atât pe parcursul zilei de 7 august, cât și sâmbătă, 8 august, în sudul și în estul țării vremea va fi caniculară, fiind așteptat ca temperaturile maxime să atingă valori de 35-38 de grade. Mai mult, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Specialiștii se așteaptă ca și în Câmpia de Vest acest indice să treacă de pragul critic de 80 de unități.

Totodată, meteorologii spun că în jumătatea sudică a României, temporar, vântul va avea intensificări și va ajunge să aibă rafale de 55 km/h.

Harta județelor aflate sub COD GALBEN (sursa foto: ANM)

Cei care sperau ca măcar la lăsarea întunericului temperaturile să fie mai suportabile nu primesc vești deloc bune, în sensul în care, din atenționarea ANM reiese că în Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia nopțile vor fi tropicale. Ceea ce înseamnă că temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Maxime de până la 38 de grade în București

Pe lângă avertizarea COD GALBEN, valabilă pentru București și 19 județe, specialiștii de la ANM au făcut publică și o prognoză specială pentru Capitală.

Din mesajul ANM, valabil până sâmbătă seară, la ora 20, locuitorii Bucureștilor află că după- orele amiezelor, vremea va fi caniculară, iar ITU va trece de pragul critic de 80 de unități. Maximele vor ajunge până la 36-38 de grade, fiind așteptate nopți tropicale, cu minime de circa 20-22 de grade. Vântul nu va lipsi din peisaj nici în Capitală.

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger