AcasăSOCIALAlertă MAE pentru românii care merg în Italia. Pericolul este uriaș!

Alertă MAE pentru românii care merg în Italia. Pericolul este uriaș!

italiaAlertă MAE pentru românii care merg în Italia. Pericolul este uriaș!

Canicula a pus stăpânire pe cea mai mare parte a Europei, mai ales în vest și în sud, unde multe țări se confruntă cu cele mai ridicate temperaturi din istoria recentă. Îngrijorarea autorităților este cu atât mai mare cu cât temperaturile care depășesc 40 de grade Celsius pot declanșa incendii de vegetație.

Este cod roșu de caniculă în Italia, unde sunt anunțate temperaturi de până la 45 de grade. Românii care vor să călătorească în Italia, în această perioadă, ar trebui să ia în calcul și temperaturile extrem de ridicate.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis luni o atenţionare de călătorie pentru Italia. În centrul și sudul Italiei se anunță două zile cu temperaturi foarte ridicate, de până la 45 de grade Celsius. Românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia trebuie să știe că în intervalul 10 – 11 august 2021, în regiunile din centru și sud se vor înregistra temperaturi foarte ridicate, cu valori de până la 45°C.

Pericol de incendii

Serviciul italian de Protecție Civilă atrage atenția asupra riscului izbucnirii de incendii de vegetație, pe fondul temperaturilor ridicate, și solicită colaborarea cetățenilor prin adoptarea unui comportament responsabil și semnalarea cu promptitudine chiar și a incendiilor de mici dimensiuni.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe îi îndemnă pe românii care călătoresc în Italia și au nevoie de ajutor, pe fondul temperaturilor caniculare, să sune la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro, a paginii de Facebook a Ambasadei României în Italia şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

author avatar
Andreea Vlad
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger