AcasăSOCIALAlertă la un spital din țară, în urma unui incendiu. Pacienți evacuați...

Alertă la un spital din țară, în urma unui incendiu. Pacienți evacuați de urgență și patru oameni în grija medicilor

Alertă la un spital din țară, în urma unui incendiu. Pacienți evacuați (sursa foto: ziarulderoman.ro)

A fost Plan Roșu de intervenție la Spitalul Municipal Roman, din Neamț, la primele ore ale zilei de sâmbătă, ca urmare a izbucnirii unui incendiu.

Alarma s-a dat cu puțin înainte de ora 3 dimineață. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, pentru a stinge focul izbucnit într-o ghenă în care se găseau materiale textile. Fumul s-a răspândit la nivelul secției de Psihiatrie a unității spitalicești, astfel că 17 pacienți au fost evacuați – atât de către angajații spitalului, cât și de către pompierii ajunși la fața locului.

De asemenea, doi bolnavi și două cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-ar fi intoxicat ușor cu monoxid de carbon. Conform stiri.tvr.ro, șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

S-au făcut verificări, pentru a se stabili cauzele care au dus la producerea incendiului, iar din primele rezultate rezultă că focul ar fi pornit din cauza fumatului într-un loc nepermis și, aparent, a unei țigări nestinse.

86 afisari

1 COMENTARIU

  1. Au luat foc chiloți și pompieri eroi au turnat mi de litri de apă. Stingatoare de incendiu la spital nu aveau?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger