AcasăSOCIALUPDATE Incendiul de la spitalul din Constanța, lichidat/Ministrul Bode: 7 oameni au...

UPDATE Incendiul de la spitalul din Constanța, lichidat/Ministrul Bode: 7 oameni au murit – VIDEO LIVE

Pompierii și mai multe ambulanțe au intervenit, vineri dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

UPDATE: A fost revizuit bilanțul deceselor în urma tragediei de la Constanța. Ministrul de Interne a anunțat că sunt șapte persoane decedate, nu nouă, cum se anunțase inițial.

”Eu vă spun public: 7 oameni au murit în urma acestui incendiu”, a anunțat Lucian Bode.

”Cu siguranță vor lamuri la fața locului de ce au comunicat greșit”, a completat ministrul.

UPDATE: S-a confirmat, din păcate, din direcția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, că sunt 9 pierderi de vieți omenești. ”Incendiul la Spitalul de Boli Infecțioase, secția ATI. Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. La 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.Forțe solicitate în sprijin de la județele CL, GL și IL. Misiunea este in dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, anunță IGSU, potrivit stiripesurse.ro.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat.

UPDATE: ”De la pompieri știu că persoane în incinta clădirii nu mai sunt”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului, într-o intervenție în direct la Antena 3.

”Prioritar a fost evacuarea pacienților”, a precizat Ana Maria Iancu.

UPDATE: ”Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI”, s-a precizat din direcția Ministerului Sănătății, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, toți pacienții vor fi duși la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la un spital mobil ISU.

UPDATE: Din câte se pare, sunt și victime. Potrivit unor surse oficiale, citate de news.ro, ar fi opt persoane decedate.

UPDATE: S-a aflat că se vor trimite în sprijinul salvatorilor constănțeni ajutoare, respectiv ambulanțe, din alte două județe – Călărași și Ialomița.

”În sprijinul forţelor de intervenţie de la faţa locului vor fi trimise de la ISU Călăraşi – 7 ambulanţe SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomiţa se deplasează o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple”, din câte a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE: Se pare că incendiul ar fi izbucnit la secția de Terapie Intensivă (ATI). Din câte se poate vedea din imaginile surprinse la fața locului, unii pacienți sunt urcați în ambulanțele ajunse în proximitatea unității medicale. Sunt și multe cadre medicale în curtea spitalului.

Nu se cunosc informații cu privire la posibile victime.


Din primele informații, s-a dat alerta ca urmare a unui incendiu. Din imaginile surprinse la fața locului se poate vedea fumul degajat.

S-a intervenit pentru evacuarea pacienților. În zona de la intrarea în unitatea medicală se află mai multe ambulanțe.

Încă nu se cunosc detalii cu privire la condițiile în care a izbucnit acest incendiu. Situația le amintește multora despre cele întâmplate la ”Matei Balș” în Capitală, dar și la Spitalul din Piatra Neamț.

Revenim cu detalii!