AcasăSOCIALAlertă la Suceava! Trei ciobani, atacați de urs: unul se află în...

Alertă la Suceava! Trei ciobani, atacați de urs: unul se află în stare gravă la spital, altul a murit în pădure

atac ursAdolescent rănit grav de o ursoaică: cum a scăpat din atac

Alertă la Suceava, după ce trei bărbați au fost atacaţi de urs. Ciobanii s-au dus cu bâtele să-l sperie, după ce animalul intenționa să sfâșie o vacă.

Unul dintre bărbați a fost rănit grav, un alt bărbat a fost găsit mort, după ce fugise în pădure să se ascundă de sălbăticiune. În zonă, localnicii au fost atenționați printr-un mesaj RO-ALERT să rămână în case.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a informat, vineri, că evenimentul privind atacul de urs din zona fondului forestier arondat judeţelor Suceava – Harghita – Mureş a avut loc pe raza judeţului Harghita.

El a precizat că ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâne din judeţul Harghita şi trei bărbaţi au încercat să alunge animalul.

Victimele au încercat să alunge ursul cu bâtele

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi a fost transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată de locul atacului.

Potrivit lui Epureanu, un tânăr în vârstă de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti. Acesta a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţă, după reluarea căutărilor, potrivit Digi 24. Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112.

Atacurile urşilor au devenit din ce în ce mai dese, în ultimii ani. Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia urşii care pun în pericol viaţa oamenilor pot fi împuşcaţi fără aprobare de la Ministerul Mediului. Va fi suficientă doar deciza imediată a echipelor formate din autorităţi locale, jandarmi, vânători şi medici veterinari.

author avatar
Andreea Vlad