AcasăSOCIALAlertă la Satu Mare. Patru pompieri, duși la spital după ce li...

Alertă la Satu Mare. Patru pompieri, duși la spital după ce li s-a făcut rău în timpul unei intervenţii – VIDEO

(sursa foto: Facebook)

Momente dramatice în rândul salvatorilor sătmăreni.

S-a aflat că nu mai puțin de patru pompieri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au simțit rău în timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu izbucnit joi. Au fost duși la spital.

Patru pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău în timpul unei intervenţii pentru stingerea unui incendiu izbucnit joi după-amiază la o hală în care sunt depozitate deşeuri din carton şi hârtie, informează news.ro.

Li s-a făcut rău din cauza efortului și a căldurii

Potrivit oficialilor ISU Satu Mare, patru pompieri au avut nevoie de îngrijiri medicale, toţi patru fiind transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din Satu-Mare în timpul unei intervenţii de stingere a unui incendiu care a cuprins un depozit de carton şi hârtie.

Din câte s-a mai aflat, celor patru pompieri li s-a făcut rău din cauza efortului fizic intens şi a temperaturii extrem de ridicate, aceștia suferind stări de leşin.

Incendiul a cuprins un depozit în care se află deşeuri de carton şi hârtie, în municipiul Satu Mare, focul extinzându-se pe o suprafaţă de trei mii de metri pătraţi.

Există riscul ca incendiul sa se extindă şi la o a doua hală, potrivit sursei citate. Nouă autospeciale ale pompierilor intervin pentru stingerea incendiului. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert.

Amintim că județul Satu Mare se află, joi, 11 iulie, sub incidența unei avertizări Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, pentru ziua de 11 iulie, prin intermediul unei avertizări Cod portocaliu că „în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei și în vestul și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica și se va extinde.

Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”.