AcasăSOCIALUPDATE/Alertă la metrou, în București, din cauza unui bagaj suspect

UPDATE/Alertă la metrou, în București, din cauza unui bagaj suspect

(sursa foto: Facebook/Metrorex)

Polițiștii si pirotehniștii au intervenit de urgență, vineri după-amiază, la o stație de metrou din București, după ce s-a anunțat, la numărul unic de urgență, faptul că a fost observat un bagaj abandonat.

UPDATE: Specialiștii au terminat verificările în acest caz, nefiind constatat vreun pericol, din câte reiese dintr-o precizare venită de la SRI. „Intervenția s-a încheiat. Nu sunt elemente de interes pirotehnic” – a anunțat Serviciul Român de Informații (SRI), potrivit mediafax.ro.

De asemenea, Metrorex a anunțat că a fost reluată circulația normal pe Magistrala 2.


Totul s-a întâmplat în stația de metrou Eroii Revoluției, din sectorul 4 al Capitalei. E vorba despre o stație de pe Magistrala 2 a metroului bucureștean. Și, din câte a anunțat Poliția Capitalei, despre un geamantan abandonat.

În primă fază s-a aflat că, până la lămurirea situației, trenurile de metrou nu opresc în respectiva stație. Rămâne ca în urma verificărilor ce se fac în astfel de situații să se pronunțe pirotehnicienii cu privire la conținutul acestui geamantan, iar oamenii legii să încerce să lămurească și cum a ajuns bagajul să fie abandonat.

Ce s-a aflat de la Poliție

Astăzi, în jurul orei 15.00, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că in stația de metrou Eroii Revoluției, din sectorul 4, a fost observat un geamantan abandonat.

La fața locului s-au deplasat, de urgență polițiștii care au dispus măsuri din competență.

Echipele de pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează verificări.

A fost evacuată stația, iar garniturile de tren nu opresc până la finalizarea activității”, se precizează într-un comunicat al Poliției, citat de realitatea.net.

În urmă cu aproape două săptămâni, mai exact pe 15 aprilie, de la nivelul Metrorex se anunțase că, urmare a unui deranjament tehnic a unuia dintre trenurile IVA, care circula fără călători, circulația trenurilor pe Magistrala 4 s-a desfășurat, temporar, cu dificultate.

Până la remedierea problemei, s-a circulat în sistem pendulă pe ruta: Gara de Nord 2 – Grivita pe firul 2 și Grivița -1 Mai pe firul 1.

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger