AcasăSOCIALAlertă la Cluj-Napoca: Scurgeri de oxigen dintr-un recipient uriaș, la o firmă...

Alertă la Cluj-Napoca: Scurgeri de oxigen dintr-un recipient uriaș, la o firmă care încarcă butelii. Accesul a fost restricţionat

A fost alertă în rândul pompierilor clujeni, vineri dimineață, care au intervenit cu mai multe autospeciale pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, unde se află un operator economic ce se ocupă cu încărcarea de butelii de oxigen.

Pompierii au intervenit, vineri dimineaţă, la sediul unei firme care încarcă butelii de oxigen, la Cluj-Napoca, fiind constatate scurgeri dintr-un recipient de circa 10.000 de litri încărcat cu oxigen, potrivit news.ro. În acest context, accesul persoanelor civile a fost restricţionat într-un perimetru cu o rază de 500 de metri, iar robinetul recipientului a fost închis.

„Pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Cluj-Napoca au fost alertaţi în această dimineaţă, în jurul orei 5.50, pentru stingerea unui posibil incendiu izbucnit la un operator economic, cu obiect de activitate încărcarea de butelii de oxigen, situat pe strada Cantonului din municipiul Cluj-Napoca. La faţa locului s-au deplasat opt autospeciale pentru stins incendii, două autoscări, două echipaje SMURD şi unul SAJ, precum şi echipaje de poliţie. În momentul sosirii la faţa locului, pompierii au constatat că existau scurgeri de oxigen dintr-un recipient încărcat cu oxigen, de aproximativ 10.000l, fără a consta existenţa unei flăcări”, a informat ISU Cluj.

Ca urmare a acestei situații, a fost delimitat un perimetru în jurul operatorului economic, pe o rază de 500 de metri, în interiorul căruia a fost restricţionat accesul persoanelor civile.
Conform sursei citate, robinetul recipientului încărcat cu oxigen a fost închis de către personalul de pe locul de muncă, fiind oprită astfel deversarea de gaz în atmosferă.

Din primele informații, nu au fost înregistrate persoane care să solicite consult medical.

Alerta de la Cluj vine la doar câteva zile de la dezastrul de la Crevedia. În seara zilei de 26 august, în localitatea Crevedia, din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL. Trei oameni și-au pierdut viața și peste 50 de persoane au fost rănite în urma dramei de la Crevedia. Mulți dintre răniți sunt din rândul pompierilor care au intervenit la fața locului. A fost o mobilizare mare a forțelor de intervenție la locul exploziilor, știut fiind faptul că a fost activat Planului Roșu de Intervenție. Răniții au fost duși la spitale din Capitală, iar unii dintre ei au fost transferați în străinătate.

148 afisari

3 COMENTARII

  1. ” două echipaje SMURD şi unul SAJ ”

    Serviciul de Asistență Judiciara – Baroul Bucuresti
    baroul-bucuresti.ro
    https://www.baroul-bucuresti.ro › serviciul-de-asistent…
    Serviciul de Asistenta Judiciara (S.A.J.) a fost infiintat in anul 1996. De-a lungul timpului, a fost reorganizat prin Hotararile Consiliului Baroului …

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri