AcasăSOCIALAlertă în Tulcea. Un copil și un bărbat, căutaţi după ce ar...

Alertă în Tulcea. Un copil și un bărbat, căutaţi după ce ar fi dispărut pe Lacul Razelm

sursa foto: tlnews.ro

Salvatorii tulceni au intrat în alertă și caută două persoane – un minor și un adult – care ar fi dispărut pe Lacul Razelm.

Un bărbat şi un copil sunt daţi dispăruţi, de joi noapte, pe lacul Razelm, în apropierea Insulei Popina, potrivit stirileprotv.ro.

Eforturi de amploare pentru găsirea celor doi

Cele două persoane sunt căutate cu ajutorul mai multor echipaje. E vorba despre efective compuse din ambarcaţiuni şi forţe terestre formate din pompieri militari ISU Tulcea şi poliţişti din cadrul Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Locale. De asemenea, s-a solicitat și intervenția unui elicopter SMURD, care să ajute la căutări.

Alerta în acest caz s-a dat încă de seara trecută, situația fiind sesizată la 112. Joi, în jurul orei 19:00, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, s-a solicitat ajutorul pompierilor militari pentru căutarea a două persoane de sex masculin – un adult şi un minor – dispărute pe lacul Razelm, în apropierea Insulei Popina.

Cele două persoane, căutate atât pe mal cât şi în apă

Astfel că salvatorii s-au mobilizat și au pornit căutările. Din câte a anunțat ISU Tulcea, operațiunea de căutare-salvare a fost oprită în jurul orei 02:30, date fiind condițiile meteo nefavorabile, dar căutările au fost reluate vineri dimineață.

„Către locul intervenţiei s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului Tulcea cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o ambarcaţiune SAR, o ambarcaţiune RIB şi o ambulanţă SMURD, împreună cu forţe din cadrul Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Locale. Forţele de intervenţie au procedat la căutarea celor două persoane, atât pe mal cât şi în apă.

În jurul orei 02:30, datorită condiţiilor meteo nefavorabile, operaţiunea de căutare-salvare a fost oprită. În această dimineaţă au fost reluate căutările, fiind solicitată şi intervenţia elicopterului SMURD. Revenim cu detalii în funcţie de situaţia operativă”, a transmis, vineri dimineaţă, ISU Tulcea.

author avatar
Andrei Coman
252 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville