AcasăSOCIALAlertă în Brașov! Opt copii dintr-o tabără de la Bran, cu toxiinfecţie...

Alertă în Brașov! Opt copii dintr-o tabără de la Bran, cu toxiinfecţie alimentară. De la ce ar fi apărut problemele

(sursa foto: Facebook)

Nu mai puțin de opt copii au ajuns la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ceea ce ar fi trebuit să fie o perioadă lipsită de griji și plină de evenimente frumoase, pe care să le povestească familiei și colegilor, la întoarcerea din vacanță, s-a transformat radical. Cei mici au ajuns, din excursie, în grija medicilor. se ia în calcul varianta ca problemele să fi fost cauzate de crenvurştii de la micul dejun.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov face o anchetă. Totul, după ce 8 copii au ajuns, joi, la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, survenite după ce au luat micul dejun la Bran, potrivit agerpres.ro.

Crenvurştii din meniu le-ar fi cauzat probleme celor mici, aceştia plângându-se că ar fi avut un aspect modificat, a precizat vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Anca Bâtiu, conform aceleiași surse.

Din câte a precizat Bâtiu, cei 8 copii făceau parte dintr-un grup de 150 de persoane, de la o şcoală din Galaţi, sosit în excursie la Braşov.

Copiii au ajuns la spital

Oficialul DSP a explicat că după ce au mâncat micul dejun, copiii au plecat spre Sibiu. Doar că, pe drum, opt dintre ei au început să se simtă rău, avînd probleme digestive.

„Au servit micul dejun şi au plecat spre Sibiu. Pe drum, au avut simptomatologie digestivă 8 dintre ei. Cel mai apropiat spital era la Făgăraş, unde au fost duşi cu ambulanţele. Şapte dintre ei au rămas acolo, unul a fost transferat la Braşov, având o condiţie medicală cronică – diabet. Starea lor medicală este bună, s-a ameliorat şi astăzi (vineri – n.r.) vor fi externaţi”, a precizat Anca Bâtiu.

Purtătorul de cuvânt al DSP Braşov: Au fost aplicate sancţiuni

Potrivit acesteia, s-a recomandat închiderea taberei unde au fost cazaţi copiii. Ancheta nu s-a încheiat încă, dar deja au fost aplicate sancțiuni.

„Ancheta este în desfăşurare. Au fost aplicate sancţiuni atât unităţii de cazare, cât şi unităţii de alimentaţie publică, unde masa se asigura printr-o unitate de catering. De asemenea, s-a recomandat închiderea taberei. (…) Alimentul incriminat ca având modificări organoleptice au fost crenvurştii”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

Este al doilea caz de toxiinfecţie alimentară gravă la copii la o tabără din zonă, potrivit agerpres.ro. La sfârşitul lunii iunie, 50 de copii, aflaţi în tabără la Fundata, au ajuns la spital după ce au servit masa în complexul hotelier unde era organizată tabăra.

author avatar
Andrei Coman