AcasăSOCIALAlertă de gradul zero. Vitele românești, măcelărite pe banda rulantă

Alertă de gradul zero. Vitele românești, măcelărite pe banda rulantă

Porci nu mai avem. În curând dispar și vacile

Disperați că multinaționalele au închis fabricile de lapte din România și seceta i-a lăsat fără hrană pentru animale, fermierii au început să ducă în masă vitele la abator. În prezent, se taie 650 de vaci pe zi, iar în acest ritm, până la sfârșitul anului, nu va mai exista nici urmă de lapte românesc, avertizează dr. ing. Dimitrie Muscă, director general Combinatul Agroindustrial Curtici. Mai mult, politicile absurde ale UE, care au pus gând rău sectorului zootehnic, vor duce la o scumpire fără precedent al laptelui și produselor lactate.

În timp ce Petre Daea, ministrul Agriculturii, pledează la Bruxelles pentru susținerea fermelor de animale, în țară abatoarele nu mai fac față numărului ruiaș de vite duse la sacrificare. Dr. ing. Dimitrie Muscă, director general Combinatul Agroindustrial Curtici, ne spune că multinaționalele au cumpărat și au închis fabricile mici și mijlocii de procesare a laptelui și au lăsat doar câteva mari. ”Uitați-vă ce s-a întâmplat cu fabricile de zahăr din România, s-au cumpărat de către multinaționale și au fost închise, exact așa s-a întâmplat și cu fabricile de lapte. În Moldova aproape toate fabricile de lapte s-au închis și fermierii din zona adiacentă a acestor fabrici nu au mai avut ce să facă cu vacile și le-au dus la abator. Acum, în cele trei abatoare de vite din Moldova, se taie câte 650 de vaci pe zi și se stă la coadă, cu programare”, ne-a declarat dr. ing. Dimitrie Muscă. Acesta arată că, pe lângă faptul că nu mai au cui să vândă laptele, fermierii au fost afectați și de secetă, astfel că nu mai au cum să asigure hrana animalelor. Și chiar și pentru fermierii care mai găsesc cumpărători, prețul la poarta fabricii este de 3,15 lei pe litru, deși în supermarket laptele ajunge și chiar depășește 10 lei. ”Dacă acum este prețul în magazine 10 lei litrul de lapte, imaginați-vă cât va fi în decembrie, în condițiile în care vacile, la ora aceasta, se taie”, a afirmat dr. ing. Dimitrie Muscă.

Europenii, forțați să renunțe la carne

Românii n-o să mănânce lăcuste, dar UE și-a luat mâna de pe zootehnie și ne face să renunțăm singuri la carne, ne spune dr. ing. Dimitrie Muscă. ”Pe de altă parte, în Polonia și în Germania s-au dat subvenții mascate, ca să poată să-și țină zootehnia pe linia de plutire. Nu se poate altfel. Proteina animală este indispensabilă în alimentația omului, lipsa acesteia va duce la o populație subnutrită, malformată”, susține dr. ing. Dimitrie Muscă. Între timp, ministrul Petre Daea a încercat să-i convingă pe birocrații de la Bruxelles că în România încărcătura de animale pe unitatea de suprafață este sub media europeană, prin urmare emisiile sunt scăzute. Totodată, acesta a subliniat că propunerea de reducere a emisiilor industriale va impune poveri financiare și administrative, determinând scăderea numărului de animale din țările membre, implicit scăderea ofertei pe piață, care va fi compensată de țările terțe care nu au aceste standarde de mediu.

Porcul aproape a dispărut

În ce privește carnea de porc, aceasta a ajuns pe cale de dispariție în România, din cauza lipsei oricărei măsuri ale autorităților de combatere a pestei porcine africane. ”M-am intersectat cu Tánczos Barna, ministrul Mediului, și i-am spus că este un criminal, pentru că nu a făcut nimic pentru a opri pesta porcină africană. I-am spus, totodată, că nu a făcut nimic pentru ca România să importe carne din Ungaria, în timp ce noi lichidăm complexe întregi de creștere a porcilor. Porcii mistreți, ca orice animal, vin la sursa de apă. Vânătorii nu aveau decât să-i aștepte acolo. În Arad au găsit veterinarii 40 de porci morți la sursa de apă. Țara ar trebui curățată de mistreți, dar nu vor parlamentarii, pentru că mulți dintre ei sunt vânători. Am vorbit cu cineva din Cehia, de la o firmă care dă 25% din carnea de porc din această țară, și mi-a spus că ei au trupe de comando la graniță cu Polonia și execută orice mistreț care vine. Germanii umblă cu elicopterele, cu dronele după mistreți, iar noi nu am făcut absolut nimic. La noi nu se face nici ecarisare, nu se îngroapă mistreții, nu se dezinfectează locul”, ne-a mai precizat dr. ing. Dimitrie Muscă, director general Combinatul Agroindustrial Curtici.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
18.935 afisari

20 COMENTARII

  1. Stimata Autoare Claudia Marcu
    Romanii si Romancele pot manca loboda stevie leustean urzica 20 boabe de orez pe zi braga pamant viermi sobolani rame samd.
    Popor de Turnatori Tradatori asta ca sa nu ma refer la aspecte ce tin de barbati sau femei.
    Caldura „sufleteasca” la iarna.
    Foamea amplifica senzatia de frig iar ultimul lucru pe care-l simti cand mori de frig e caldura.
    La fel ultimul simt pe care-l pierde omul inaintea mortii e auzul.
    103 afisari

    • Interesant ar fi sa aflam si cum anume s-a strabilit ca auzul dispare ultimul !
      Sau s-a intors cineva din morti ?!
      In rest, ai spus corect si prea blind !

      • @Vlad Tepes 2022-09-29 20:52 20:52:01
        VLAD TZEPES….IMI ADUC AMINTE DE ALEA BUNE…DELICIILE TINERETZII….
        ASTA CU AUZUL E SIMPLU…CATI PE PATUL DE MOARTE….INTAI NU AU MAI VAZUT…DAR MAI PUTEATI VORBI CU EI….
        AI VAZUT LA SPANZUTRATZI….AU ERECTZIE IN ULTIMUL MOMENT….
        MAI VREI DETALII…
        STII CE SENZATZII „TRAIAU” MANCURTZII…LI SE LIPEA ACEA PIELE D CAP SI PARUL CRESTEA…PUR SI SIMPLU INEBUNEAU…PRIMII ROBOTZI CU „INTELIGENTZA ARTIFICIALA”….
        SAU CAT TRAIAU CEI TRASI IN TZEAPA…ADICA TZEAPA SE BAGA USOR…EVITAND ARTERELE SI ORGANELE VITALE…O MAI DUCEAU 1-2-3 ZILE…PLACERI…
        MAI ERA O METODA….BAGATZI IN MLASTINA….UNSI CU FECALE SI MIERE…SI ERAU DEVORATZI DE INSECTE….SI ALTELE….DE FAPT FECALELE…ERAU PROPRIA LOR DIAREE…MLASTINA…FRIGURI…PLACERILE TINEERETZII….

  2. claudia, te îngrijorează situatia rudelor?
    Chiar te pricepi la toate? Fa un bj „cititorilor” tai.

  3. Sunt greu de înțeles reacțiile unora de pe-aici, în contextul în care sunt și ei afectați de porcăriile care vin de la Bruxelles. Că iei bani să fii bou, e de înțeles pe undeva; că ești bou, pur și simplu, iar e de înțeles, că ăsta ești și n-ai scăpare; să susții însă, fie și la nivel declarativ-cretin, distrugerea României, a fondului zootehnic, spolierea resurselor, asta te coboară mai jos de nivelul unui vierme de rahat.
    În România te-ai născut și ai crescut, imbecilule, ai băut lapte de vacă produs aici, pe banii României ai învățat și-ai terminat o școală, părinții tăi s-au născut aici… cât poți fii de nemernic, mă?
    Te-ai gândit că vei ajunge bătrân și neajutorat, imbecilule, în țara a cărei jefuire o susții acum? Te-ai gândit că poți ajunge să iei de pe jos în șase luni, animalule? De ce să te gândești… doar ești convins, în mintea aia de doi bani, că ție nu ți se poate întâmpla asta.
    Să-ți fie rușine, mă, nemernicule, și tuturor celor ca tine, și vă doresc să ajungeți să cerșiți pe la porțile cimitirelor și când vreo bătrână vă dă din milă un pahar de colivă, să vă gândiți că femeia aia a trăit toată viața aici, în țara pe care voi, nerușinaților, o disprețuiți.

    • Știi ce se-ntâmplă când vrei să „faci ceva”? Nu poți. Știi de ce? Pentru că te calcă pe cap găștile și ONG-urile care bălesc după bani publici și au propria agendă, plus oamenii pe care îi promovează. De ce crezi că există în România sute de ONG-uri care mai de care mai „sociale”, care se ceartă între ele ca la ușa cortului, deși, declarativ cel puțin, au scopuri identice? N-ai să-i vezi, vreodată, la un loc la un protest cu adevărat masiv. I-am văzut cu ochii mei pe ai lui Diplan cum se porcăiau cu ai lui Târnoveanu pentru că unii nu-i lăsau pe ceilalți să intre și ei la un miting la guvern. De ce? Pentru că toți se vor parlamentari, bă, d-aia! Toți se vor cu buzunarele umflate de bani publici! Toți se vor cu funcții, d-aia!
      Nu știu câte lume are idee ce se-ntâmplă, de fapt, în spate la ONG-urile astea, ce târguri se fac, ce calcule, ce strategii ca să-i ardă pe ceilalți și să se asigure că oamenii LOR ajung unde trebuie.
      Bă, noi suntem niște tâmpiți, bă! Că ne fac ăștia din vorbe cum vor ei, iar noi plătim ca fraierii!
      Și-ți vorbesc din proprie experiență, să știi, prietene.
      Ce putem face? Nu pot să zic, că ar fi incitare la violență, crimă cu premeditare și tortură, dar crede-mă când îți spun, ca exemplu: ar fi de-ajuns ca doar 50% din clienții magazinelor să ceară în mod expres produse românești autentice pentru ca tot sistemul ăsta nenorocit să se scuture din temelii. Sau, alt exemplu, să se refuze în masă instalarea contoarelor de curent „inteligente”. Sau plata facturilor nejustificat de mari, dar degeaba o fac câțiva, iar restul scot banu’ din buzunar fără să comenteze și bagă Xanax după aia că intră-n panică pentru ce sa va întâmpla la iarnă.
      Exemple sunt destule, EI sunt câteva mii iar NOI suntem milioane. Habar n-avem ce putere am avea dacă am face totul în masă, nu izolat. I-am strivi pe păduchii ăștia ca pe nimic.
      Aia e.

  4. in termeni tehnico-economic macelarirea asta se numeste „incredere”,
    aia au increderea ca nu mai au nevoie de vaci;
    le descifram ca ar fi bine sa-si cumpere sapun
    (vaca nu mai are nevoie de funie).

  5. e doar vina vacilor:
    -au innebunit cand i-au vazut p-aia cu masti prin graj,
    s-au simtit vinovate nu protejate!

    • Dane, nu-ți iei țara înapoi dacă după ce răgușești două ore zbierând lozinci pleci acasă cu Halls-u-n bot, tată. Îți iei țara înapoi când clădirea Guvernului și Casa Poporului vor rămâne pustii, iar hoții și trădătorii vor săpa la sare și la Canalul Oradea-Marea Neagră cu lingurițele din plastic, tată!
      Atunci, de-abia, ar mai fi ceva speranțe. Altfel, vax albina! Să asculți lăutari de conjunctură cum lălăie patetic și câteva discursuri dezlânate, nu se cheamă că-ți iei țara înapoi, Dane!

  6. Pai mergeți și cumpărați de la țăran acasă lactate. Nu mai cumpărați din magazinele lor.

  7. Luăm țara înapoi,când ne vor lăsa americanii si fără chiloți pe noi,dar nici atunci dacă mai au ce lua de la noi. De ruși am scăpat mai repede însă de amerolocii nu vom mai scapa.De omorât ne omoară pe români, femeile le f…e cum vor si când vor, în război ne bagă cu forța s.a.m.d. Cine să mai facă mitinguri ce i de 90 ani? Ei au pus la salariile lor 25%.

  8. Pai nui acesta scopul sa aibă doar multinaționale ce vinde tot multinonalele au făcut pesta porcina, boala vaci, gripa aviară la pasarii asta e scopul ocultei Mondiale sa se sacrifice tot sa mincam care făcut de iei sintetică de vaca de pasare oua din cine știe ce rahaturi. Nu a existat niciodată peste porcină, nu a existat vreodată gripă aviară sau boala vaci
    Toate astea sa făcut sub cupola ocultei mondiale acum ne vâră să mâncăm gândaci și viermi pe post de carne

  9. Oculta mondiala sa-si faca pentru ei provizii de gandaci,viermi si sa manance rahat cu polonicu fiindca eu tot ce doresc eu voi manca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger