AcasăSOCIALAlertă alimentară! Piept de pui și un sortiment de pizza, retrase de...

Alertă alimentară! Piept de pui și un sortiment de pizza, retrase de la vânzare. Ce s-a aflat de la ANSVSA

Alertă alimentară! Piept de pui și un sortiment de pizza, retrase de la vânzare. Ce s-a aflat de la ANSVSAAlertă alimentară! Piept de pui și un sortiment de pizza, retrase de la vânzare. Ce s-a aflat de la ANSVSA (sursa foto: renasterea.ro)

Mare atenție la anunțurile venite, la începutul acestei săptămâni, de la nivelul Autorității Naționale Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)!

Sunt vizate atât informații cu privire la un lot de piept de pui file, cât și de oase de pui, ambele retrase de la vânzare, dar și despre un sortiment de pizza.

ANSVSA informează că „SC ANEROL FRESH Srl Oradea, a inițiat retragerea de la comercializare și de la client a următoarelor produse menționate mai jos”. E vorba despre un lot de pui file, care expira pe 10 februarie, și a unuia de oase de pui, cu aceeași dată de expirare, motivul fiind același „prezența Salmonella enteritidis”.

sursa foto: captură site ANSVSA

„În cazul în care ați cumpărat produsele respective între data de 05.02.2022 și 10.02.2022, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinele menționate în tabelul de mai jos împreuna cu bonul fiscal care face dovada achiziției, urmând să primiți contravaloarea acestuia.”, se menționează în informarea postată pe site-ul ANSVSA.

sursa foto: captură site ANSVSA

Pizza retrasă

De asemenea, din direcția ANSVSA se anunță că „furnizorul Dr. Oetker RO SRL a notificat Metro Cash & Carry Romania să inițieze retragerea de la comercializare și de la clienți” a articolului Pizza Ristorante Prosciutto 330 grame, dintr-un lot cu valabilitate până în septembrie 2022, motivul rechemării fiind acela că „există un risc scăzut de contaminare cu un corp metalic”.

sursa foto: captură site ANSVSA

”În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugam să nu-l consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 05.03.2022, urmând să primiți contravaloarea lui”, se menționează pe site-ul ANSVSA.