AcasăSOCIALAlertă alimentară! Pește contaminat cu bacteria Listeria, retras de la Carrefour

Alertă alimentară! Pește contaminat cu bacteria Listeria, retras de la Carrefour

Două loturi de file de somon norvegian afumat sunt retrase de la vânzare din magazinele Carrefour şi rechemate de clienţi din cauza prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes.

Clienţii care au cumpărat acest produs sunt sfătuite să nu-l consume şi să-l returneze.

Simptome îngrijorătoare după consum

Oamenii are au consumat acest produs şi au febră, cu sau fără dureri de cap, sunt sfătuiţi să meargă la medic, întrucât simptomele pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), societatea Ocean Fish S.R.L. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului ”File somon norvegian afumat 200 g”, ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.

Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori acest produs, sub brandul Carrefour Extra, nr. Lot/DLC: 08092023 / 08.09.2023 şi nr. Lot/ DLC: 17092023 / 17.09.2023.

Cum trebuie să procedeze cumpărătorii?

Autorităţile anunţă că acei clienţi care au cumpărat peşte contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes de la Carrefour vor prini banii înapoi.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menţionate mai sus şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, conform ANSVSA.

554 afisari

19 COMENTARII

  1. Somonul norvegian este din ferme piscicole si nu are nici o legatura cu cel salbatic: gust, culoare, textura, etc. Cel de crescatorie contine grasime puturoasa, nu omega. La fel si in cazul crapului, carasului, pastravului, tot ce inseamna acvacultura. Mancati peste oceanic, poate sa fie si de la Fukusima ca tot este mai sanatos dc. ce vand hotii din bazine.

    • p’ala sa-l mananci tu cu toti parazitii si metalele grele din el. La piscicultura se respecta niste standarde de igiena, iar la aia cu grasimea ai dat-o in balarii rau de tot. Grasimea omega se gaseste si in alune. Grasimea e grasime tontule, puturoasa e doar daca o lasi sa rancezeasca. Iar creierul exact cu asta functioneaza dar de unde sa stii daca ai pvla in loc de creier.

  2. Azi dimineata m-am accidentat in vestiarul de la Kaufland si acum, sperma mea este rosie, am vrut sa o las pe sare ca sa o afum si s-a băloșit. Credeti ca este o idee buna sa o fierb cu usturoi in zeama de varza? sa nu o mai afum? Si se poate considera accident de munca?

  3. Lantul Carefour !!,nu-i la prima abatere cand pune in vanzare produse neconforme !,CARE SUNT MASURILE LUATE DE PROTECTIA CONSUMATORULUI ,DE ANSVSA ??.
    DE CE GUVERNUL PROTEJEAZA LANTURILE DE MAGAZINE ??,DE CE LEGEA ESTE INCALCATA IN ACEST CAZ ??.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...