AcasăSOCIALALARMĂ înainte de Sărbători! Masa de Crăciun, fără carne de porc pe...

ALARMĂ înainte de Sărbători! Masa de Crăciun, fără carne de porc pe ea? Vestea proastă de la fermieri

porcii

Nu mai durează mult, iar carnea de porc va deveni un aliment de lux pe masa de Crăciun! Preţul ei este din ce în ce mai mare, chiar dacă pe piaţă sunt în continuare oferte atractive.

Gospodinele românce vor folosi carne din import pentru sarmale, tobă și alte bunătăți tradiționale.

Mii de porci, eutanasiaţi

Carnea de porc românească va fi foarte puțină în magazine în aceste săptămâni, din cauza pestei porcine. Fermierii pot acoperi doar 20% din cerere, pentru că au fost nevoiți să eutanasieze mii de porci.

Regulile cu privire la pesta porcina îi sperie pe oameni, şi ori nu mai cresc mulţi porci, ori nu mai vând. De frică.

Oamenii nu prea mai cresc, le-a fost frică cu pesta porcină, de fel şi fel de cauze care s-au pus la creşterea porcului, fel şi fel de legi”, spune un crescător de animale.

Porc de import, pe masa de Sărbători

Din cauza pestei porcine, pe masa de Crăciun vom avea, în proporţie de 80%, carne de porc din import. Atâta timp cât vine din ţările membre ale Uniunii Europene, nu există motive de ingrjorare în privinţa calităţii, spun specialiştii.

Arădenii sunt de părere că porcul românesc s-a scumpit în ultimul timp, dar preferă calitatea.

Estimările crescătorilor plasează preţul kg de cotlet sau ceafă de porc la peste 30 de lei, în mai puţin de două luni. Asta ca să fie acoperite cheltuielile de producţie, dar cu riscul ca cei care cumpără acum să nu îşi mai permită.

author avatar
Andrei Ștefan
363 afisari

2 COMENTARII

  1. Si uite asa concurenta este eliminata cu ajutorul guvernantilor care executa tot ce li se ordona de la UE.

  2. „Nu stati in balcoane ca muriti de foame” strigau unii in 1989-1990.Cat de adevarat este in ziua de azi.Romanilor le este lene sa iasa in strada pana si pentru libertatea propriilor copii asa ca or sa aiba ce merita.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger