AcasăSOCIALAl doilea județ din România care impune purtarea obligatorie a măştilor pe...

Al doilea județ din România care impune purtarea obligatorie a măştilor pe stradă

mască de protecție

Masca va fi obligatorie în toate spațiile publice deschise în Dâmbovița. Decizia aparține prefectului Aurelian Popa, care a declarat că județul este roșu, cu un număr foarte mare de infectări.

Măsura privind obligativitatea măștii de protecție în spațiul public se va aplica de joi, 30 iulie, transmite Agerpres. Ea trebuie purtată în toate spațiile publice deschise – piețe, târguri, oboare. În plus, comercianții din aceste spații vor fi obligați să poarte mănuși.

„Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a subliniat prefectul. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

O măsură similară s-a luat ieri în Argeș

Reamintim că în judeţul Argeş, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat, marţi, mai multe măsuri care impun obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile exterioare şi restricţii privind programul de funcţionare a sălilor cu jocuri de noroc, fast-food-urilor şi teraselor.

Decizia a fost adoptată în condiţiile în care judeţul Argeş se află pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de noi de infectări cu noul coronavirus. Masca de protecţie va fi purtată obligatoriu nu doar în spaţiile publice închise, ci şi în aer liber. Sunt exceptaţi de la această obligaţie copiii cu vârste sub 5 ani.

„Amenzile sunt cele prevăzute de legislaţia în vigoare, de la 500 de lei până la 2.500 de lei. Se vor aplica amenzile în cuantum maxim pentru că suntem conştienţi că în acest moment trebuie să schimbăm modul în care insistăm asupra măsurilor care trebuie respectate şi asupra modului în care înţelegem că trebuie să le adoptăm. Scopul nostru este ca din acest moment fiecare cetăţean să respecte regulile, să poarte masca şi să respecte distanţa fizică.“, a spus prefectul, citat de Mediafax.

Purtarea măştii va rămâne obligatorie în localităţile din judeţul Argeş pe o perioadă nelimitată, până când numărul de infectări zilnice noi va scădea. De asemenea, programul teraselor va fi restricţionat până la ora 22:00 în timpul săptămânii şi 23:00 în week-end.

author avatar
Andreea Vlad
91 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger