AcasăSOCIALAjutor social de o mie de lei pe lună pentru imigranți. Românii...

Ajutor social de o mie de lei pe lună pentru imigranți. Românii primesc doar 142 lei

Mai bine imigrant, decât sărac în România

Guvernul României a decis să majoreze ajutoarele sociale oferite imigranților primiți în țară, ajungând la suma de 808 lei pe lună pe persoană pentru închirierea unei locuințe și de 185 de lei pe lună pentru cheltuielile de întreținere. Comparativ, valoarea ajutorului social pentru un român este de 142 de lei.

După calculele făcute de Institutul Național de Cercetare a Calității Vieții, Guvernul a decis să actualizeze sumele forfetare, acordate cu titlu de asistență materială imigranților pentru închirierea unei locuințe, în valoare de 808 lei/persoană/lună, şi asistență materială pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere, în valoare de 145 lei/lună/persoană pe perioada sezonului de vară şi de 185 lei/lună/persoană pe perioada sezonului de iarnă.

Anual, 7.000 de imigranți solicitanți de protecție internațională beneficiază de astfel de ajutoare din partea statului român. Banii urmează să fie livrați pe carduri, astfel că vor fi necesare și cheltuieli pentru emiterea acestora. ”Prin acordarea sumelor pe dispozitive bancare, fără distribuirea acestora în numerar, se limitează răspândirea bolilor contagioase, în special, în contextul pandemic actual cauzat de virusul SARS-COV-2”, se arată în proiectul de act normativ emis de Ministerul Afacerilor Interne. Pentru o familie de imigranți formată din două persoane, ajutorul dat pe lună va fi de 1.717 lei, pentru o familie de 3 persoane, de 2.440 lei, iar pentru o familie de 4 persoane, de 2.893 de lei. Efortul bugetar anual pentru plata ajutoarelor sociale destinate imigranților este de circa 15 milioane de lei.

Vine valul

Pentru a gestiona fluxul migrator, la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări au fost adoptate o serie de măsuri cu aplicare succesivă, printre acestea numărându-se operaționalizarea locurilor de cazare suplimentare, precum și identificarea și închirierea de locuințe pentru beneficiarii protecției internaționale care locuiesc în centrele regionale. Potrivit art.17 alin.(8) din Legea nr.122/2006 privind azilul în România, atunci când capacitatea de cazare în centrele regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil este depășită, Inspectoratul General pentru Imigrări în limita fondurilor disponibile, poate acorda solicitanților de azil o sumă de bani în scopul închirierii unor spații de locuit sau poate contracta servicii de specialitate pentru recepție și cazare a solicitanților de azil în locații individuale sau colective. Potrivit MAI, Pactul privind Migrația și Azilul conține o serie de propuneri legislative (regulamente și directive europene) care privesc problematica alocării unor cote obligatorii, pe baza unei chei de distribuție prestabilite, care ar putea conduce la o creștere a capacității de cazare și procesare a cererilor de protecție internațională. La acestea se adaugă și contextul geopolitic şi geostrategic actual la nivel regional şi mondial, așteptându-se ca și în perioada următoare valurile migratorii să își continue deplasarea spre Europa.

”O nouă casă- noi începuturi”

Proiectul „O nouă casă, noi începuturi”, care se va implementa la nivelul MAI, are ca obiectiv general facilitarea procesului de integrare la nivel național a beneficiarilor de protecție internațională, iar ca obiectiv specific, asigurarea accesului la locuințe a grupului țintă. Asigurarea accesului la locuințe pentru solicitanții de azil se realizează doar în situația depășirii numărului de locuri de cazare alocat în centrele de azil și cheltuielile aferente pot fi decontate din Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare, prin intermediul proiectelor implementate de organizațiile non-guvernamentale de profil, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.592 afisari

17 COMENTARII

  1. Așa le dictează patronii europeni la slugile românești sa ocrotească orice doar pe români sa i ducă la dispariție!!!

    • Problema nu este ca se duc sau nu la vot dar mai ales cine ” numără ” voturile ! Ce s-a văzut la sectorul 1 demonstrează, daca mai era nevoie, cum se ” voteaza ” p-aici pe cocioc

  2. Avea dreptate Vadim Tudor, acum ani de zile, sunt dislocați românii ca să fie aduşi altii, alte seminții, alte rase. Basca pLandemia cu covidul lui peşte, apoi mai un LGBTQT, mai o ” lupta pentru salvarea Planetei (haauu!), se gaseste, pentru oí. Asa si cu Europa, asa si cu SUA. Hai, ca functioneaza bine planul psihopatilor globalisti. Si inca nu i-a exterminat nimeni pe astia si pe executantii lor umili si santajabili din Romania. Lasa, ca ne extermina ei pe noi, ne baga ei in țarcuri, din ce in ce mai repejor, din ce in ce mai sigur.

  3. De la un popor de lasi si cocalari la ce sa ne asteptam?O merita cu prisosinta .Ai un exemplu deasupra comentariului tau.

  4. Pai pleaca romanii pe coclauri si vin imigrantii. Colonia va fi o multinationala in curand, inainte de a disparea cu totul.

  5. Nu exagerați cu aceste mesaje, pericolul mare e că vom facă implozie și o să ne adune alți și la propriu și la figurat.
    Fiecare cerc restrâns din țară din diferite zone vezi Clujul fac și desfac scenarii cu privire la viitorul României și ne vor vinde la bucată și la M2.
    În aceea zonă se vehicula ideea că era mai bine cu aia dinainte de1945, mai avem noi patrioți care să vegheze la țara asta.

  6. Asta înseamnă că Guwernul ne minte cu seninătate că nu sunt bani de alocații pentru copii și pensii, ori pentru creșteri salariale, dacă aruncăm cu așa bănet în imigranți. Ca să nu mai vorbim despre donațiile de vaccinuri pentru Coreea de Sud sau alte state., ca să nu mai vorbim despre achizițiile de avioane și alte mijloace tehnice de luptă, toate numai vechituri, de la americani. Bine că am retras trupele din Afganistan, altă cheltuială inutilă pentru interesul poporului român, dar spre interesul unor politicieni.

    • România se si imprumută in draci. Sa se fi tot adunat vreo 200 de miliarde de euro. Mai calculam si cât s-a furat, vandut pe nimic, ” privatizat „, demolat? Te apuca groaza. Nimeni nu plateste.

  7. pt.barbu idiot mic ce esti bine ca ai votat tu boule si uite ce avem [ia si o placuta suedeza ]

  8. Daca as fi ministru, as taia la jumatate cat s-a stabilit, acum, sa primeasca imigrantul si solicitantul de azil, pe cand romanului i-ar fi triplata valoarea ajutorului social.

  9. Eu am muncit 33 de ani și am ieșit la pensie cu 800 lei,iar un emigrant primește 1000 lei , așa are statul român grijă de votanții săi.

  10. Este necesar sa fim mai echilibrati in ceea ce priveste problema imigrantilor.Inainte de toate sa ne protejam pe noi insine, cetatenii romani. Sa ii ajutam si pe altii in limita fondurilor disponibile.Fiecare popor trebuie sa isi gestioneze problemele pe care le are, fara sa ii lezeze pe altii.

  11. Berceanu Sidpnia; dar iai tu fă pe emigranti acasă și tinei pe gratis și dale la fel pe gratis să mănânce iar ei să se plimbe toată ziua și să se gândească doar la atentate .

  12. Noi muncim toată ziua. Noi facem naveta pe banii nostri , noi plătim taxe și impozite , noi trăim doar dintr-un salariu de 2000 ron trei persoane iar musulmanii să vină pe gratis în țara mea unde la fel să fie cazați tot pe gratis și la fel hrăniți din banii mei și al românilor care trudesc să își întrețină familiile . Unde este dreptatea . Alocațiile sau pensiile bătrînilor nu se măresc. Mama mea a muncit o viață și are 900 ron pensie iar emigrantul primește 1000 ron gratis. Unde este dreptatea .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger