AcasăSOCIALAjutor pentru pensionari. Ministrul Muncii: „În ianuarie, nu va exista pensionar cu...

Ajutor pentru pensionari. Ministrul Muncii: „În ianuarie, nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei!”

pensionariAjutor financiar pentru pensionari în ianuarie. Ministrul Muncii: „Nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei”

Vești extraordinare pentru pensionarii din România! Un român care încasează pensia minimă de 1.000 de lei va primi suplimentar încă 1.200 de lei, în timp ce un altul care are pensia de 1.500 de lei va primi suplimentar 700 de lei.

Aceste sume vor fi de fapt o formă de ajutor financiar în ianuarie, pentru compensarea majorării tarifelor la energie. Coaliția de guvernare a decis, luni seară, ca pensionarii cu venituri mici să primească în prima lună a anului viitor sprijin financiar care să completeze pensia, însă venitul obținut din cumulul pensiei cu ajutorul nu poate depăși 2.200 de lei.

„Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei” – Marius Budăi.

Sprijin financiar pentru 2,5 milioane de pensionari

Oficialul a adăugat că nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să nu încaseze ca venituri, cumulat pensie plus sprijin, suma de 2.200 de lei.

„Deci, 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei. Asta va însemna ca mâine dimineaţă deja am ordonanţa scrisă, apoi va intra în cadrul Ministerului Muncii, pe avizare internă. Mâine mi s-a promis de către ministrul Finanţelor că voi avea şi avizul Ministerului Finanţelor. Trebuie să discut şi cu domnul Cătălin Predoiu, astfel încât şi avizul Ministerului Justiţiei să iasă cât mai repede”, a precizat ministrul Muncii.

Potrivit acestuia, impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei şi va fi asigurat din bugetul de stat.

author avatar
Andreea Vlad
393 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger