AcasăSOCIALAi grijă la ce mănânci! Cum recunoști brânza falsă, plină de chimicale,...

Ai grijă la ce mănânci! Cum recunoști brânza falsă, plină de chimicale, când o cumperi din magazin

Specialiştii au tras un semnal de alarmă şi ne învaţă cum să recunoaştem brânza naturală fără chimicale. Cel mai important este să citiți eticheta înainte de a cumpăra.

Dacă vă gândeați că brânza de la supermarket sau din piețe este naturală și fără chimicale, vă înșelați.

Cum recunoşti brânza naturală?

Este destul de dificil să diferențiezi o brânză naturală de una contrafăcută. Potrivit studiilor, un sfert dintre români nu ştiu ce conţin alimentele pe care le cumpără din comerț. Sunt puțini care citesc etichetele produselor.

Există însă câteva metode prin care puteți identifica brânza 100% naturală de cea cu chimicale. Și în piețe se vinde brânză plină de uleiuri vegetale, amidon și diverse arome. Iată câteva trucuri:

Citeşte eticheta cu mare atenţie!

O brânză de calitate va avea în general o listă scurtă de ingrediente, cum ar fi lapte, culturi lactice (sau fermenti), sare și, în cazul brânzeturilor cu mucegai, spori de mucegai specifici.

Pe de altă parte, prezența unor ingrediente precum coloranții artificiali, agenți de îngroșare, emulgatori, conservanți, arome artificiale sau alte aditivi sugerează un produs mai puțin natural.

Aspectul și textura

Brânza naturală poate prezenta variații de culoare și textură, un semn al procesului natural de maturare și al lipsei de uniformitate specifică producției masive.

Dacă brânza arată „prea perfectă” sau are o textură neobișnuit de uniformă, poate fi un indiciu că au fost folosiți aditivi pentru a atinge aceste caracteristici.

Gustul

Brânza de calitate superioară are un gust distinct, care reflectă ingredientele naturale și procesul de maturare. Brânzeturile pline de chimicale pot avea adesea un gust artificial sau unul care pare „plat” și lipsit de complexitate.

Prețul

Deși prețul nu este întotdeauna un indicator fidel al calității, brânzeturile naturale, produse în mod tradițional, tind să fie mai scumpe din cauza costurilor mai ridicate de producție și a timpului de maturare.

author avatar
Andrei Ștefan
885 afisari

3 COMENTARII

  1. De ce nu are grija anpc si lasa mizeriile pe piata???Sa se desfiinteze ca lasa toata mancarea junk in marketuri.

  2. DE CE SA AM EU GRIJA SI SA NU AIBA GRIJA CEI CARE AR TREBUI SA OPREASCA ACESTE MIZERII SA AJUNGA IN COMERT? voi judecati inainte sa scrieti ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger