AcasăSOCIALAgentul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni era, practic,...

Agentul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni era, practic, un civil cu uniformă. Detalii-ŞOC: nu absolvise nicio şcoală de poliţie, nici Academia!

politist accident Agentul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni era, practic, un civil cu uniformă. Detalii-ŞOC: nu absolvise nicio şcoală de poliţie, nici Academia!

Noi detalii surprinzătoare şi şocante au ieşit la suprafaţă în cazul poliţistului care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni şi a băgat în spital o prietenă a acesteia. Agentul nu este absolvent al vreunei școli de poliție, nici al Academiei, ci a ajuns în poliție prin încadrare din sursă externă.

Polițistul care a lovit mortal o fată pe trecerea de pietoni în accidentul de joi, din Capitală, și a rănit o alta, a lucrat în Anglia înainte de a fi încadrat la Poliția Română din sursă externă

Poliţistul, agresiv cu jurnaliştii

Acum, polițistul este cercetat pentru ucidere din culpă, iar procurorii l-au plasat sub control judiciar, cu interdicția de a conduce, după ce au stabilit că nu avea nicio misiune urgentă, deși circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră și cu semnalele luminoase pornite.

Agentul lucrează în Poliție din 2017. E polițist de proximitate la Sectia 5. Nu a făcut o școală de specialitate, pentru că a fost angajat din sursă externă, ceea ce înseamnă că a avut o pregătire inițială de cel mult șase luni înainte de a începe munca.

Conducea cu permis de Marea Britanie

Și permisul său de conducere al agentului este oarecum dubios. Poliţistul a devenit șofer cu acte în regulă în România în 2012, iar în 2016, când a mers în Marea Britanie, și-a preschimbat permisul. În 2017, când s-a angajat în poliție, a condus autospecialele cu același permis.

Procurorii au cerut mai multe expertize, pentru a stabili cu exactitate viteza pe care o avea mașina de poliție, dar și dacă impactul putea fi evitat.

author avatar
Andrei Ștefan