AcasăSOCIALAfganistan. Se întorc românii acasă! Anunțul premierul Cîțu

Afganistan. Se întorc românii acasă! Anunțul premierul Cîțu

afganistanAfganistan. Se întorc românii acasă! Anunțul premierul Cîțu

Cetăţenii români evacuaţi din Afganistan ajung sâmbătă, 21 august, în ţară, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, informează Ministerul Afacerilor Externe.

„Cetăţenii români care au fost evacuaţi din Afganistan ca rezultat al demersurilor Celulei de criză interinstituţionale, convocată în data de 13 august de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, sosesc în România astăzi, 21 august, la bordul aeronavei Forţelor Aeriene Române”, se precizează într-o informare de presă transmisă de MAE.

Conform sursei citate, aeronava Forţelor Aeriene Române care a evacuat, în aceste zile, cetăţeni români şi străini de pe Aeroportul Internaţional din Kabul, va ateriza în jurul orei 13,00 la Baza 90 Transport Aerian.

Florin Cîțu: „Felicitări!”

Premierul Florin Cîțu a salutat, într-un mesaj pe Facebook, acest eveniment, precizând faptul că împreună cu românii vor veni și 4 cetățeni bulgari.

„Românii care au fost evacuați din Afganistan se întorc acasă! Este vorba despre 15 cetățeni români și 4 bulgari care vor ajunge în România astăzi. Felicitări celor care au contribuit la evacuarea lor! Continuăm să ținem legătura cu restul românilor care se află în acest moment în Afganistan pentru a-i aduce și pe ei în siguranță acasă”, a anunțat șeful Guvernului pe Facebook.

Un român a rămas blocat în Afganistan

Vă amintim că 14 cetățeni români care au reușit să ajungă pe aeroportul din Kabul au fost evacuați cu o aeronavă militară C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române. Aceștia au ajuns la Islamabad, Pakistan, de unde au plecat spre România.

Un singur român a mai rămas de recuperat din teritoriile ocupate de talibani. Este vorba despre un angajat al unui program ONU, care a anunțat că nu poate ajunge la aeroport din cauza situației de securitate.

author avatar
Andreea Vlad
154 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce cautau acolo ???????le faceau jocul celor care si-au luat talpasita si i-au lasat de izbeliste !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger