AcasăSOCIAL"Aeroportul Otopeni vinde valize pierdute" - anunţul ce a pus pasagerii pe...

„Aeroportul Otopeni vinde valize pierdute” – anunţul ce a pus pasagerii pe jar. Reacţia reprezentanților instituţiei

Este o nouă metodă de înşelăciune, în România. Pe o pagină de Facebook, recent creată, care poartă numele Aeroportului Otopeni, oamenii sunt anunțați despre vânzarea valizelor pierdute de călători, la prețul de doar 9 lei și 93 de bani.

Escrocii pretind că sunt chiar din partea instituției.

Reprezentanţii aeroportului au liniştit pasagerii

Reprezentanții aeroportului, însă, spun că este vorba despre o înșelătorie.

„Aeroportul nu scoate la vânzare bagaje, pentru că nu le deține și astfel de proceduri s-au înmulțit, mai ales că se apropie Black Friday și cu toții suntem în căutare de chilipiruri.

Bagajele sunt procesate de compania aeriană, respectiv agentul de handling, nu de aeroport”, a afirmat Valentin Iordache, manager comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Cum te fereşti de ţepe pe net

Experții în securitate ne recomandă să verificăm când a fost creată pagina de Facebook, veridicitatea fotografiilor postate, numărul de aprecieri și autenticitatea celor care comentează că au cumpărat aceste valize.

Dacă oamenii accesează link-ul din postarea falsă cu aeroportul Otopeni, ei sunt redirecționați către un site clonă, controlat de atacatori. Ei fie vor cere date personale, fie pe cele financiare, ca mai apoi să le vândă datele sau să sustragă bani din conturile bancare.

author avatar
Andrei Ștefan