AcasăSOCIALAdolescentă din Sibiu dată dispărută, existând temerea că ar fi fost răpită....

Adolescentă din Sibiu dată dispărută, existând temerea că ar fi fost răpită. Ce se întâmplase de fapt

(sursa foto: Facebook/Politia Română)

O adolescentă de 14 ani, din județul Sibiu, a pus pe jar atât oamenii legii, cât și propria familie, după ce fusese de negăsit. Fata a fost dată dispărută, iar polițiștii au început cercetările pentru a da cât mai repede de urma ei. Când a fost găsită, ea ar fi dat o explicație incredibilă pentru întreaga situație a cărei protagonistă a fost.

Primele informații despre acest caz au apărut miercuri dimineață, când s-au aflat detalii despre fata ce fusese dată dispărută de către apropiații săi, între timp aflându-se faptul că s-a reușit depistarea adolescentei.

Unde a fost găsită adolescenta

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au găsit-o pe fată în localitatea Hașag, acasă la o rudă, iar adolescenta a declarat că și-a înscenat răpirea pe fondul unor neînțelegeri cu părinții, potrivit turnulsfatului.ro.

Conform precizărilor venite de la Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu, din verificările făcute de către polițiști a rezultat că minora nu a fost victima niciunei infracțiuni, fiind preluată de către reprezentanții DGASPC (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) Sibiu.

Reprezentanții IPJ Sibiu au anunțat, miercuri, că polițiștii sibieni căutau o fată de 14 ani care dispăruse de la domiciliu, fiind făcut un apel ca persoanele ce pot oferi informații care să ducă la depistarea ei să anunțe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la 112.

Ce scria pe un biletul de „răscumpărare” găsit de tatăl fetei

S-a mai aflat că fata, din Ocna Sibiului, fusese dată dispărută marți, de către mama sa. Și că în acest caz fusese găsit și ceea ce s-ar fi presupus a fi fost un bilet de „răscumpărare”, pe care nu fusese trecut, însă, vreo sumă de bani. „În jurul orei 15,30, pe poarta de acces în curtea casei, tatăl minorei ar fi găsit un așa zis bilet de răscumpărare, scris rudimentar, prin care părinților li se cer bani în schimbul minorei, fără a preciza o anumită sumă de bani, pe bilet fiind notat și un număr de telefon. De asemenea, femeia a precizat faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 14,00, ar fi trimis-o pe minoră să scoată bani dintr-un ATM din apropierea domiciliului, banii și cardul fiind găsite în locuință de către părinți” au transmis polițiștii.

Din primele verificări nu rezultaseră indicii care să susțină o eventuală ipoteză a răpirii. Dar s-au făcut cercetări menite să lămurească întreaga situație. Și, din fericire, s-a reușit găsirea fetei.

author avatar
Andrei Coman