AcasăSOCIALADMITERE 2020: FACULTĂȚILE DE BUSINESS DIN ROMÂNIA ÎN SECOLUL 21 – STUDIU...

ADMITERE 2020: FACULTĂȚILE DE BUSINESS DIN ROMÂNIA ÎN SECOLUL 21 – STUDIU DE CAZ FABIZ

Alegerea unei universități pentru continuarea studiilor este una dintre cele mai importante decizii pe care le poate lua un adolescent în ceea ce privește educația și poate fi o provocare dacă nu există informații cheie. Aceste informații pot face ca alegerea să pară mai puțin dificilă și vă vor ajuta, de asemenea, să vă concentrați asupra universității care vi se potriveşte. Pentru viitorul  student, sau părintele acestuia interesat de perspectivele profesionale ale copilului său, o opţiune extrem de interesantă şi utilă este oferită de Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Înfiinţată în anul 1991 cu denumirea SELS,  iar din anul 2005 FABIZ, Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine cu cele trei secții: engleză, franceză și germană numără în prezent 1500 de studenți, din peste 30 de țări din toată lumea, reușind să devină pentru ASE atât nucleul studenților străini înscrişi la programele de licenţă şi master, cât și al profesorilor invitați de la universități partenere din străinătate.

FABIZ a implementat o viziune inspirată de cele mai înalte standarde internaționale consolidând o echipă de cadre didactice ce se remarcă prin energie și profesionalism. Printre disciplinele predate putem menţiona Mediul European de Afaceri, Tehnici și Operatiuni Bancare, Managementul Afacerilor, Managementul Relațiilor cu Clienții, în cadrul cărora prin metode creative de predare datorate experinței academice la nivel național și internațional a cadrelor didactice, studenții au șansa să cunoască aspecte specifice care definesc mediul economic și politic și să stăpânească noțiuni de economie, contabilitate, marketing, management, antreprenoriat, statistică și informatică la nivel avansat.

O inițiativă importantă pentru dezvoltarea profesională a viitorilor studenți, consolidată de actualul decan al FABIZ, domnul profesor Tănase Stamule, este legată de cooptarea în cadrul orelor de curs/seminar a unor invitați cu experiență solidă în afaceri,  a companiilor străine prezente și în România (L’Oreal, Ernst & Young, P&G, Bitdefender), precum și a persoanelor din boardul anumitor organisme sau asociații de cooperare în afaceri româno-străine (Camere de Comerț, Consiliul Concurenței, Reprezentanța Comisiei Europene în România etc) pentru a putea genera studenților idei cu impact substanțial ulterior finalizării studiilor de licență. Acesta constituie unul dintre motivele fundamentale datorită căruia numeroși studenți derulează stagiul de practică la companiile partenere FABIZ și reușesc să se angajeze după terminarea studiilor chiar în cadrul acestor firme. Un alt element de atractivitate pentru viitorii studenți îl reprezintă încadrarea departamentului UNESCO din cadrul FABIZ în linia catedrelor UNESCO, anual fiind organizată o conferință cu invitați din partea celorlalte catedre UNESCO de la universitățile partenere din străinătate, în cadrul căreia se organizează workshopuri de educație antreprenorială punând accentul pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, a inovării și creativității prin prezentarea de bune practici și studii de caz menite să încurajeze tinerii în deschiderea de noi afaceri care pot juca un rol important pentru creșterea economică.

Un atu notabil deținut de FABIZ îl reprezintă bursele Erasmus, oportunitate care le oferă studenților posibilitatea de a studia un semestru sau un an universitar la o universitate din cele trei spații lingvistice aferente secțiilor facultății: anglofon (la universitățile partenere din Irlanda, Danemarca, Belgia, Olanda, Polonia, Ungaria etc), francofon (la universitățile partenere din Franța și Belgia) și germanofon (la universitățile partenere din Austria și Germania). Participarea ca bursier Erasmus este un aspect foarte bine privit de către potențialii angajatorii atunci când realizează selecțiile de recrutare, deoarece  o astfel de experiență le poate marca studenților formarea profesională și personală. Pe lângă beneficiile îmbogățirii profesionale: familiarizarea cu mediul academic străin, îmbunătățirea semnificativă a limbilor străine, dar și creșterea capacității de adaptare la un mediu internațional, experiența unei burse Erasmus oferă și o altă perspectivă de a privi și înțelege lumea: cu deschidere, toleranță și responsabilitate, calități apreciate la un interviu de angajare.

           Așadar FABIZ a devenit recunoscută pentru faptul că toți absolvenții își găsesc un loc de muncă în domeniul absolvit. Stăpânirea unui limbaj de specialitate într-o limbă străină (engleză, franceză sau germană) stimulează marile companii multinaționale să propună studenților FABIZ încă din anul 1 oferte de job de tipul customer support service, abilitățile lor lingvistice recomandându-i pentru a realiza serviciile ce au fost externalizate în România de către aceste companii. De asemenea la sfârșitul ciclului de licență, absolvenții FABIZ pot fi integrați în cadrul unor programe de training de către corporațiile partenere (Deloitte, PwC, Kaufland, DB Schenker, Porsche Romania, BRD, KPMG), astfel încât, până la finalizarea studiile de masterat, absolvenții pot avea chiar mai multe variante de dezvoltare a carierei profesionale.

Pentru detalii privind înscrierea în anul universitar 2020 – 2021 puteți accesa: www.fabiz.ase.ro

author avatar
National
1.646 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger