AcasăSOCIALAdio, vouchere pentru plata facturilor! Vestea şocantă a momentului pentru 4 milioane...

Adio, vouchere pentru plata facturilor! Vestea şocantă a momentului pentru 4 milioane de români

vouchere

Măsurile de urgență luate pentru protejarea consumatorilor in fața prețurilor ridicate la energie nu vor mai fi prelungite, potrivit Comisiei Europene.

Tarifele au scăzut față de anul trecut, astfel că unele ajutoare nu s-ar mai justifica, se arată într-un raport oficial.

Se „taie” voucherele pentru plata facturilor

Voucherele pentru plata facturilor nu vor mai fi acordate începând de anul viitor. Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a confirmat totul.

Într-un raport prezentat Consiliului, Comisia Europeană anunță că măsurile extraordinare temporare luate la nivelul Uniunii anul trecut, cum ar fi cele de reducere a consumului de energie sau cele pentru companii nu ar mai fi necesare.

Voucherele pentru plata facturilor au o valoare de 1.400 de lei. Prima tranşă a fost virată în februarie, iar cea de-a doua va fi alimentată în toamnă. În Romînia sunt, în acest moment, 4 milioane de persoane care primesc acest gen de ajutor.

Se spera că programul va merge mai departe

Voucherele pentru plata facturilor au o valoare de 1.400 de lei. Prima tranşă a fost virată în februarie, iar cea de-a doua va fi alimentată în toamnă. În România sunt, în acest moment, 4 milioane de persoane care primesc acest gen de ajutor.

Pentru cei vulnerabili, care nu își pot plăti facturile la energie, voucherele plătite din bani europeni sunt sub semnul întrebării de anul viitor.

Chiar dacă valabilitatea cardurilor de energie era stabilită încă de la început, pentru milioanele de români care au beneficiat de aceste vouchere exista speranța că acest program va fi prelungit de Uniunea Europeană astfel încât să mai beneficieze de el și în 2024.

author avatar
Andrei Ștefan