AcasăSOCIALAdio vacanțe în Europa? Românii, puși pe „lista neagră”

Adio vacanțe în Europa? Românii, puși pe „lista neagră”

vacantevacante

Turiştii români riscă restricţii în Europa din cauza creșterii numărului de cazuri de infecții cu Covid-19 în ultimele zile.

Danemarca și-a deschis deja granițele și a permis călătoriile către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care și România. Pragul stabilit de autorităţile daneze pentru ridicarea restricţiilor este de cel mult 20 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori într-un interval de o săptămână, criteriu în care nu se încadrează România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta şi cea mai mare parte a Suediei vecine.

Estonia anunțase deja că românii care doresc să intre în această țară trebuie să stea în caratină. Și alte state ar putea impune restricții pentru călătorii din România, dacă vor considera că suntem o țară cu risc.

Anunțul îngrijorător făcut de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat joi că numărul noilor cazuri de coronavirus este în creştere în Europa. Totodată, a atras atenţia asupra stării sistemului de sănătate, aflat deja sub presiune, dacă această recrudescenţă post-izolare nu este controlată.

Vineri OMS a publicat şi lista celor 11 ţări cu creştere semnificativă a numărului de cazuri, iar două dintre acestea au graniţă cu România: Moldova, Ucraina, Suedia, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia Herţegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Armenia şi Kosovo.

author avatar
Andreea Vlad