AcasăSOCIALAdio, turism electoral?! Se schimbă legea: câţi români au voie să stea...

Adio, turism electoral?! Se schimbă legea: câţi români au voie să stea la aceeaşi adresă în buletin

buletin-cu-cipAdio, turism electoral?! Se schimbă legea: câţi români au voie să stea la aceeaşi adresă în buletin

Senatul a adoptat miercuri, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români prin care se stabileşte că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate decât maximum zece persoane.

Au fost înregistrate 64 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” şi 19 abţineri.

Membrii familiei – fără număr, străinii – limitaţi la 10

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă.

Această limitare nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse.

Prin familie extinsă să înţelege titularul dreptului locativ, soţul, soţia acestuia, rudele titularului şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, se arată în propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PSD.

author avatar
Andrei Ștefan
687 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca eu iau in spatiu pe cineva si ii fac viza de resedinta iar individul pleaca dupa o saptamana, pot lua alt individ in spatiu? Care individ pleaca si el dupa o saptamana, iar eu nu vreau sa stau cu casa goala si voi lua pe al treilea individ in spatiu… Plus ca am in jur de 25 de nepoti, 46 de fini, 12 fosti cumnati, 18 verisori si 9 verisoare……….
    Cine a facut aceasta lege a fost unul dintre marii dobitoci ai omenirii, demn de dat exemplu negativ. Bravo dragi legiuitori din Rromanistan, tineti-o tot asa! Tzarii cat mai mult carbune!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger