AcasăSOCIALAdio, măsuri de relaxare! Orban a făcut anunțul. Ce se întâmplă de...

Adio, măsuri de relaxare! Orban a făcut anunțul. Ce se întâmplă de la 1 iulie

Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat că nu știe dacă, de la 1 iulie, guvernul va mai aplica noi relaxări, după ce a crescut foarte mult numărul de noi cazuri cu Covid-10. Premierul a precizat că o decizie se va lua după 9-10 zile de la precedenta măsură de relaxare, interval de timp care a trecut, începând de la data de 15 iunie.

Următorul val de relaxare din țara noastră ar trebui să fie pe 1 iulie, moment în care ar trebui redeschise și restaurantele.

Premierul e prudent

Dar prim-ministrul este prudent, fiind posibil ca restaurantele să rămână închise și după 1 iulie. Astfel, Orban a spus că „Nu pot să dau un răspuns în momentul de faţă”.

Totodată, premierul a atras atenția asupra faptului că încă există un număr mare de infectări în țara noastră, iar ceea ce este și mai alarmant este că toate cazurile de coronavirus sunt aproape în toate județele din țară.

Încă avem un număr mare de infectări. Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent aproape peste tot”.

Ministrul Economiei, despre redeschiderea restaurantelor

Și ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că e posibil ca Ministerul Sănătăţii să nu dea undă verde în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor şi va trebui să se mai aştepte.

„1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. (…) Nu pot să promit absolut nimic”, a spus Virgil Popescu, potrivit digi24.ro.

Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a adăugat ministrul.

Creștere semnificativă a numărului de cazuri de Covid-19 în România

La ultima raportare venită de la Grupul de Comunicare Strategică s-a aflat că s-a depășit din nou pragul de 300 de cazuri noi de îmbolnăvire, înregistrându-se 321 noi cazuri de îmbolnăvire.

Autoritățile au anunțat că până pe 24 iunie, în România “au fost confirmate 24.826 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)”, iar “dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate și externate”.

author avatar
Andreea Vlad