AcasăSOCIALAdio, frumuseţile ţării! Transalpina și Transfăgărășan se închid de luni, 6 noiembrie

Adio, frumuseţile ţării! Transalpina și Transfăgărășan se închid de luni, 6 noiembrie

Turiştii care obişnuiesc să se bucure de frumuseţile patriei trăiesc o mare dezamăgire. Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie, începând cu ora 8:00, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

CNAIR precizează că, la altitudine, schimbarea condiţiilor meteorologice are o dinamică sporită ceea ce face ca siguranţa celor care tranzitează aceste drumuri montane să fie pusă în pericol de fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.

De ce se închid Transalpina și Transfăgărășan?

Începând cu acest an, Transalpina și Transfăgărășanul nu vor mai fi închise în funcție de perioada calendaristică. Drumarii spun că cele două șosele aflate la mare altitudine vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună.

Ce drumuri se închid:

  • DN7C (Transfăgărăşan) – între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800)
  • DN67C (Transalpina) – între Rânca şi Obârşia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

Odată cu schimbarea regulamentului de funcționare, închiderea tronsoanelor înalte Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina, respectiv Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, nu mai este obligatorie la sfârșitul lunii octombrie, anunțat reprezentanții CNAIR în urmă cu exact o lună.

author avatar
Andrei Ștefan
118 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri