AcasăSOCIALADIO, cozi! Veşti bune pentru şoferii care trebuie să-şi înmatriculeze maşinile

ADIO, cozi! Veşti bune pentru şoferii care trebuie să-şi înmatriculeze maşinile

soferi

Veşti bune pentru cetățenii care doresc să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor.

Forul a adoptat, decizional, proiect de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 38/2023 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul furnizării de servicii publice electronice aferente înmatriculării vehiculelor în România.

Maşinile se pot înmatricula şi online

Șoferii români își vor putea înmatricula acum mașinile online printr-o aplicație, făcând câţiva paşi simpli. Aplicaţia pentru înmatricularea online a maşinilor va fi administrată de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Aşadar, fie că vorbim despre o mașină nouă sau una second-hand, înmatricularea va putea fi făcută exclusiv online. De asemenea, și transcrierea dreptului de proprietate pentru un autoturism sau radierea unui vehicul se poate face online.

Şoferii români care doresc să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul din circulaţie vor putea face acest lucru fără să se mai deplaseze la un sediu al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV).

Cum va funcţiona aplicaţia?

Aplicaţia va fi gestionată de Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări din Ministerul Afacerilor Interne şi va permite cetăţenilor:

  • să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul,
  • emitere a unui nou certificat de înmatriculare,
  • radiere din circulaţie,
  • declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale (documente de transfer al dreptului de proprietate încheiate în afara platformei, dovada declarării furtului vehiculului, certificat de distrugere, etc.).
author avatar
Andrei Ștefan
378 afisari

4 COMENTARII

  1. La carutza nu am nevoie de inmatriculare, deci aplicatia asta este inutila pentru mine. In curand va fi inutila si pentru sute de mii de romani care n-o sa-si mai permita decat caruta din cauza impozite, taxe de fum, RCA, taxa de basca. Romani pregatitzi opaitzele !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger