AcasăSOCIALAcuzații grave ale sindicaliștilor din Poliție. Forțele externe sabotează apărarea și...

Acuzații grave ale sindicaliștilor din Poliție. Forțele externe sabotează apărarea și ordinea publică

"Noua generaţie", destrăbălată! BĂTAIE, la Constanţa, între puştance penttru un băiat la care râvneau amândouă

Slăbirea sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, prin decredibilizare, prin salarii de mizerie, deficit de personal și absența dotărilor nu este decât un joc al intereselor externe în România, acuză conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Majorarea salariilor din administrațiile locale, în condițiile în care militarilor și polițiștilor li s-a spus că nu sunt bani, a fost cea mai bună dovadă că se urmărește slăbirea capacității de apărare și ordine publică în țara noastră.

Peste tot în lume, personalul din Armată, Poliție și Servicii este cel mai bine plătit, tocmai pentru a asigura incoruptibilitatea și dedicația în aceste domenii. În România, însă, în ultimii ani, salariile polițiștilor și ale soldaților au ajuns cele mai neatractive, astfel că tot mai puțini se îndreaptă spre aceste domenii, iar cei care mai activează încă abia așteaptă să iasă din sistem.

Reprezentanții SNPPC ne spun că Ungaria a mărit, acum o lună de zile, salariile tuturor polițiștilor cu 25%, pentru că Ungaria a înțeles ceea ce România nu a înțeles. Și anume că, dacă la baza societății nu creezi o siguranță și nu creezi un sistem de ordine publică la un nivel ridicat, nu poți dezvolta nimic în țara respectivă.

”Riscul de a deveni coruptibil este proporțional cu slaba salarizare. Cine are interes în slăbirea sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională în România? De ce se duce o politică fiscală în total dezinteres față de această familie ocupațională, care privește apărarea țării, ordinea publică și serviciile? Pentru că nu văd decât un interes extern în a slăbi siguranța, apărarea și serviciile secrete ale unei țări. Iar în țară, doar trădătorii pot avea un astfel de interes. Mai mult, este dinamitat și acel sentiment de apartenență la o națiune și dispare dorința de a-ți mai apăra țara și poporul”, ne-a declarat Vasile Zelca, președintele SNPPC. Profesia de polițist a devenit atât de neatractivă, încât nici cei din sursă externă nu se mai înghesuie să ocupe posturile scoase la concurs. Iar în MApN, cu greu se reușește să se acopere informația că o treime din personal a plecat din sistem și nimeni nu se mai îndreaptă către acest sector.

Bugetar sărac, bugetar bogat

Modul scandalos în care s-a aplicat Legea salarizării din 2017 a determinat apariția unei adevărate polarizări în rândul bugetarilor. Astfel, au apărut bugetarii bogați din Parlament și din rândul demnitarilor și ai administrației publice centrale și locale, urmate îndeaproape de cei din sistemul sanitar, deși acolo doar o parte dintre ei. La polul opus, al bugetarilor săraci, se află, în fruntea clasamentului, polițiștii și militarii, urmați de cadrele didactice.

”Este pentru prima dată când se sparge grila de salarizare. Deja unii sunt la maximum în grilă, și acum vedem că, în cazul militarilor și polițiștilor, care sunt la jumătatea grilei, nu s-au găsi bani decât pentru un sfert, adică 200 de lei, iar pentru alți bugetari, care sunt cu grila completă, se fac majorări de sute de lei și chiar mii de lei. Este anormal, în condițiile în care nouă ni s-a spus că nu sunt bani. Se creează, astfel, discrepanțe și mai mari între bugetari, creându-se o polarizare între diverse categorii. Din nou se sparge grila, cum s-a spart și în 2018, când parlamentarii și demnitarii au intrat din prima, în integralitate, în grila de salarizare, urmând apoi, imediat, administrația publică locală. De aceea avem și discrepanțe foarte mari între salariul unui polițist local și salariul unui polițist din MAI”, ne-a precizat Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

Nu mai are cine să protesteze

Sindicaliștii susțin că în MAI nu prea mai are cine să protesteze. Polițiștii cu experiență abia așteaptă să vină secunda în care pot ieși la pensie, ca să plece din acest sistem putred, iar cei nou-veniți în sistem sunt, marea majoritate, din sursă externă, care nu au mari pretenții, dar, mai ales, fini, nași, cumetri, soț-soție, nepoți și sinecuri, care în niciun caz nu vor protesta. ”Noi încercăm să blocăm sistemul și încercăm să convingem cât mai mulți colegi să se alăture acestui demers. Din păcate, nu sunt foarte mulți polițiști dornici să pună în aplicare aceste măsuri. Încă nu am ajuns la acea masă critică de angajați care să ducă la blocarea sistemului, în mod legal. Aceștia se tem că vor fi dați afară sau persecutați de șefi dacă vor participa la proteste”, a mai afirmat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.942 afisari

26 COMENTARII

  1. Huoooo…. cei mai mari sabotori din trecut, prezent și, dacă nu se face o primenire generală la mlitaurizați, sunt chiar… militaurizații!!!

    Polițiștii cu experiență abia așteaptă să vină secunda în care pot ieși la pensie, ca să plece din acest sistem putred” PĂI CHIAR EI L-AU FĂCUT PUTRED! Doar nu m-am dus eu acolo să-i „corup”, ei sunt corupți, de aceea s-au și dus în miliție, armată și „servicii”, ca să fure și să aibă privilegii nenumărate și nemeritate.
    Ei s-au cerut a pensie la 42 de ani, nu eu am vrut.

    „De aceea avem și discrepanțe foarte mari între salariul unui polițist local și salariul unui polițist din MAI”
    De ce ați permis ca să existe așa ceva? Aveau „școală de milițieni” ăia din locală, boacterii ăia semianalfabeți??? NU? Și voi ați permis!?

    HUUUUOOOO MILIȚIA!!!

    CUI NU-I CONVINE, LA muncă LA PRIVAT!!! LA BANDĂ LA MULTINAȚIONALE! SĂ VADĂ CUM SE CÎȘTIGĂ BANUL!!! HHHHUUUUOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • 🤣🤣🤣…
      Sceleratule, ce talent de gropar al mediului privat ai!
      „CUI NU-I CONVINE, LA muncă LA PRIVAT!!! LA BANDĂ LA MULTINAȚIONALE! SĂ VADĂ CUM SE CÎȘTIGĂ BANUL!!!”😃😃😃
      N-am pomenit, în viața mea, un blestem mai aprig decât enunțul ăsta.
      În sfârșit, debilule, spui un adevăr:
      mediul privat este plin cu sclavi.

  2. Nu-i nevoie de forte externe, ne descurcam foarte bine si isnguri sa ne dam cu tesla in testicule.

  3. DE 33 DE ANI MANAGEMENTUL M.A. I SI AL Politiei Romane este = zero. STRUCTURILE DE SIGURANTA NATIONALA ALE ROMANIEI SUNT SABOTATE DE CATRE TRADATORI ROMANI INTERNI SI NU DE CATRE FORTE EXTERNE ………

  4. Corupția pandemica este in servicii, parchete, DNA care nu fac nimic au spus cu gura lor ieri nu este voință politică, iar mașinile sa se vadă în parcare după ora 16, că 5000 E nu-i de aicea, și un muncitor ia 300, nu le-o fi rușine.

  5. Țin bilanțuri serbări de toate genurile, unde prietenii lor între ghilimele la CCA, alte cantine ii filmează și înregistrează tot, nu spun nimic de recuperarea prejudiciilor din dosare, pai cum sa nu le convina hoților, mucles, ai BMV ai mașină și spui ceva.
    Rușine.

  6. Pai BMW-urile sunt dotate cu CIP-KAMIKAZE……daca au minim de gandire nu le accepta fara conditii drastice sau vor muritoti in accidente din telecomanda
    GARCE@……vrei sa te lipesti de stalp???? Mai gandeste-te…

    • @SilverFox 2022-09-28 23:08 23:08:30
      LOOK ON THE BRIGHT SIGHT
      1.SPECIAL CEMETERIES
      2.FUNERAL AID IN EMERGENCY REGIME
      3.COFFIN GRADUALLY
      4.FREE FUNERAL SERVICES
      5.CANDLES WITH EPAULETS
      6.THE NORM OF FEEDING ALMS
      7.ANTICIPATED EMBALMING
      8.LEGAL-TIME DEATH
      9.ROT REGULARLY
      10.ALL IS FREE OF CHARGE
      11.PRIESTS AT YOUR DISCRETION
      12.CEMETERIES WITH ACEES PREFERENTIAL MONITORING VIDEO 24/7
      13.GOD BLESS THEM LIKE THIS

  7. Asteteptam sa ii vedem pe toti baietii cu ochisorii albastrii de la politie, jandarmerie, sri, sie, cum o sa se sacrifice pentru popor si colonia esuata semi-bananiera, in caz de ceva 🙂 Adica e clar ca astia o sa tradeze primii, ca altfel le distrug rusnacii aia salbatici toate vilele si furkulitele lor de neam prost 🙂 Scapa cine poate, bai politailor korupti, nimeni dintre ne-vaxxinatii in cap nu o sa plece la fenta, poate numai din turma de vaxxinati multilateral dezvoltati in cap o sa gasiti ceva carne de tun, restul deja sunt cu totii cu motoarele masinilor gata ambalate 🙂

    • Și unde-i noutatea?! Poate-n cratima aia pusă pentru analfabetizare.🤣
      Cine plm se bazează pe de-alde tine?😎

  8. Din păcate , fostul regim comunist prin promovarea în funcții de conducere a persoanelor incompetente și prin politica de răsturnare a valorilor a distrus țară.

  9. Da, aveti dreptate!
    Singurii care pot, legal, sa protesteze sunt colegii din sindicate.
    Categoric ca ne este frica sa mergem cu dvs. sa va sustinem.
    Totul este filmat la mitinguri..ce credeti ca urmeaza dupa aceea?
    Identificarea participantilor!
    Singura solutie…Sindicatele in strada…TOATE..ca sunt multe.
    Multi politisti nu se inscriu in sindicate pt ca nu s-a rezolvat nimic. Increderea in VOI este zero, asa ca nu va mai lamentati, iar celor care apar la tv ..gen Surugiu..sa – i fie rusine!
    1. Este agramat.
    2. Nu prezinta incredere.
    3. Minte de ingheata apele.
    4. Este depasit de orice subiect pe linie sindicala.

  10. Pina la fortele externe , ar trebui sa ne uitam in ograda noastra ca fortele externe au de ales din belsug dintre cozile de topor existente , ciolacu , ciuca , fratii muraru , dancu cu intreg grupul de la cluj , usr in bloc , lista-i interminabila .

  11. Hă, hă, hă, „personal „…mai bine plătit, tocmai pentru a asigura incoruptibilitatea și dedicația în aceste domenii?” Așa s-a spus și când celor din justiție li s-a mărit foarte mult salariile și uite unde a ajuns justiția. Dosare la comandă, condamnări pentru fapte închipuite, condamnări politice etc. Nu zic să nu li se mărească leafa, având un contract cu statul care-i supune multor privațiuni, dar și calitatea serviciului ar trebui să fie impecabilă. Din păcate mulți sunt tentați să „pună botul”, cum se spune, neputând rezista tentației cărămizii care i se oferă.

  12. & Statistici despre folosirea de arme de către polițiști, câte gloanțe au lovit indivizi , „mașini care circulă glonț”, accidente, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger