AcasăSOCIALO femeie însărcinată în 39 de săptămâni a fost lăsată în chinuri,...

O femeie însărcinată în 39 de săptămâni a fost lăsată în chinuri, la Spitalul Buftea, până când fătul a murit!

(sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

O nenorocire a lovit familia unei femei însărcinate în 39 de săptămâni. După ce pruncul pe care aceasta îl avea în pântec a murit, familia formulează acuzații de malpraxis la adresa Spitalului din Buftea.

Situația a ajuns să fie cunoscută public miercuri. Avocatul familiei, Adrian Cuculis, care este și președinte al Asociației de Protecție a Pacientilor C.A.R.L.A. (CONŞTIENTIZARE, ASIGURAREA CALITĂŢII ACTULUI MEDICAL, RESPONSABILIZARE, LUPTĂ, ALINARE), a făcut dezvăluiri despre acest caz.

Acesta susține că femeia însărcinată în 39 de săptămâni a fost diagnosticată cu urgență la naștere și internată la orele dimineții. Reiese, însă, din relatarea avocatului, că gravida ar fi fost nevoită să aștepte până seara, când s-a constatat că fătul a murit. La internare, pruncul din pântecul femeii era în viață, mai susține avocatul.

Lăsată să aștepte cu orele?

Acuzații de malpraxis la Spitalul Buftea. Gravidă în 39 de săptămâni, diagnosticată cu urgență la naștere, internată și lăsată în rezervă până când fătul a murit în pântec. Deși se internase dimineața la ora 8:00 și medicul declarase că este o urgență, femeia a așteptat până seara la ora 19:00 pentru a fi refăcută o testare a funcțiilor vitale ale fătului, moment la care s-a constatat că decedase.

De menționat este și faptul că, la internare, fătul era în viață. S-a depus plângere penală și ancheta este deja și la DSP”, a anunțat Adrian Cuculis, avocatul familiei.

Rămâne de văzut ce se va stabili în urma verificărilor ce se vor face în acest caz. Și ce vor stabili oamenii legii, dar și care vor fi concluziile Direcției de Sănătate Publică (DSP).

author avatar
Andrei Coman
496 afisari

6 COMENTARII

  1. sa va intre in cap:
    -„malpraxis” e o forma DE SCUZA,
    ASA SE SCUZA MEDICUL!
    (ucidere din culpa sau omor era adecvat in titlul articolului…)

  2. 29 afisari
    condoleante
    inca o victorie a „ingerilor in halate albe” denumiti si hipocrati.
    Un Cantecel de leagan pentru toti copiii hipocratilor.
    Moartea intreaba de tine,
    Stiu ca nu-ti convine,
    E placerea mea.
    Totul ti se trage,
    De la prea mult bine,
    Am o presimtire,
    Ca patesti ceva.

  3. Ce drac’ va mirati atat ?
    Sunt.foarte putine cadre medicale care au trecut concursuri pe merit.
    Restu’ …pe pile.

  4. Un efort bugetar pentru eroii in halate albe ar trebui sa facut ca sa ii motiveze si sensibilizeze, in sensul cresterii salariilor cu 100%!!! Numai eroii in halate albe au atributii sa salveze vietile si pentru aceste obligatii pot primi de la guvern salarii mai mari, cam 55000 de euro pe luna pentru medici si 35000 de euro pe luna pentru asistentii medicali, ca sa-si faca treaba!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger