AcasăSOCIALAcoperiș smuls și purtat de vânt peste 100 de metri, la Vaslui....

Acoperiș smuls și purtat de vânt peste 100 de metri, la Vaslui. O parte a căzut peste o benzinărie, alta peste un autobuz/Doi răniți – VIDEO

sursa foto: Facebook/Isu Vaslui

Vremea rea a lăsat dezastru în urmă, la Vaslui. Pompierii vasluieni au ieșit pe teren pentru a degaja mai mulți arbori căzuți pe carosabil, în urma furiei naturii. O situație deosebită a reprezentat-o intervenția salvatorilor după ce un acoperiș al unui restaurant a fost smuls de vânt.

Acoperişul unui restaurant din Vaslui a fost luat de vânt în timpul unei furtuni, fiind purtat – anunță cei de la ISU – peste o sută de metri. O parte a acoperișului a căzut în perimetrul unei benzinării, iar o alta peste un mijloc de transport în comun.

„În urma fenomenelor meteorologice periculoase din această seară (marți seară-n.red.), pompierii militari din județul Vaslui au fost solicitați să intervină șase localități, în general, pentru degajarea acoperișurilor luate de vânt, precum și a arborilor prăbușiți pe șosea, obiective economice ori locuințe”, a anunțat ISU Vaslui.

O parte din acoperiș a căzut peste o benzinărie, fisurând un rezervor încărcat cu trei tone de GPL

sursa foto: Facebook/Isu Vaslui

Acoperișul unui restaurant din orașul Vaslui a fost smuls de vântul puternic și purtat o distanță considerabilă. O parte a acestuia a lovit o benzinărie, unde a provocat pagube.

Astfel, pompierii au intervenit în municipiul Vaslui „pentru degajarea acoperișului unui restaurant, acoperiș care a fost purtat de vânt peste 100 metri. O parte din acoperiș a căzut peste o benzinărie, dărâmând un dieseltank și fisurând un rezervor încărcat cu trei tone de GPL”. Mai mult, acoperișul căzut în perimetrul benzinăriei a avariat un autoturism și un stand selfwash – conform aceleiași surse.

O bucată de acoperiș a lovit un autobuz în care se aflau 4 oameni. Două persoane, duse la spital

Potrivit ISU, cealaltă parte a acoperișului a căzut peste un autobuz în care se aflau patru persoane. „Persoanele aflate în interiorul mijlocului de transport în comun au fost evaluate, însă doar două dintre acestea au avut nevoie de prim ajutor. Ulterior, conducătorul autovehiculului și un pasager au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, a transmis sursa citată.

sursa foto: Facebook/Isu Vaslui

Nu au fost singurele intervenții pe care le-au avut pompierii în orașul Vaslui, după episodul de vreme severă. Au intervenit pentru degajarea altor două acoperișuri, dar și pentru degajarea unor arbori care au blocat traficul pe mai multe străzi.

„Pompierii au fost solicitați să intervină și în localitățile Mărășeni, Ivănești, Huși, Buhăiești și Vinețești, pentru degajare unor arbori căzuți pe carosabil”, conform ISU Vaslui.

author avatar
Andrei Coman