Un om și-a pierdut viața, în dimineața zilei de marți, 7 decembrie, în urma unui accident ce a avut loc pe Autostrada A2 București-Constanța (Autostrada Soarelui).
Din câte au informat reprezentanții Centrului Infotrafic al Poliției Române, accidentul a avut loc la kilometrul 56+850 de metri, în zona localității Nicolae Bălcescu, din județul Călărași.
”Un pieton care a traversat neregulamentar a fost lovit de un autoturism, care se deplasa pe sensul de mers către Constanța. În urma impactului, pietonul a decedat”, anunță sursa citată.
Circulația pe banda 2 pe sensul către litoral a fost temporar restricționată, însă între timp a fost reluată. „Nu au fost înregistrate valori de trafic ridicate, însă în continuare se circulă în condiții de ceață între kilometrii 10-144, motiv pentru care recomandăm conducătorilor auto să reducă semnificativ viteza de deplasare, folosind sistemele de iluminare și dezaburire, să mărească distanța de siguranță între autovehicule și să circule cu mare atenție, pentru a putea preveni accidentele rutiere”, indică Infotrafic.
ISU Călărași, recomandări pentru șoferi pe timp de ceață
În dimineața zilei de marți, 7 decembrie, din direcția ISU Călărași au fost transmise mai multe sfaturi pentru conducătorii auto, când vine vorba despre circulația pe timp de ceață, între acestea folosirea luminilor de ceață și păstrarea în mers a unei distanța suficient de mare între autovehicule, care să permită oprirea în condiții de siguranță.
Iată mesajul transmis de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, via Facebook:
„Sunt condiții meteo nefavorabile pe drumurile din județul Călărași. Ceața persistentă reduce vizibilitatea în general sub 200 metri și, pe alocuri, sub 50 metri, iar pe mai multe sectoare de drum național și județean se formează polei. Ținând cont de starea vremii, se recomandă participanților la trafic să conducă prudent, astfel încât să se evite producerea de accidente.
– Să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;
– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;
– Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;
– Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;
– Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.
– Pietonii să traverseze numai prin locuri special marcate și numai după o asigurare temeinică;”