AcasăSOCIALAccident grav. TIR lovit de un tren de călători: mai mulți oameni...

Accident grav. TIR lovit de un tren de călători: mai mulți oameni au fost răniți – VIDEO

Accident grav. TIR lovit de un tren de călători: mai mulți oameni au fost răniți - VIDEO (foto: captură video)

Un accident în care a fost implicat un autovehicul de mare tonaj, care a ajuns să fie lovit de un tren, a avut loc în dimineața zilei de marți, 2 martie, în județul Brăila. Salvatorii au intervenit urgent la fața locului, cu mai multe autospeciale, pentru a acorda ajutor de specialitate răniților.

S-a aflat că un tren de călători a lovit un TIR, impactul având loc la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea brăileană Baldovinești. Mai multe persoane au fost rănite în urma acestui accident. „În această dimineaţă, şoferul unui TIR, în vârstă de 59 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Baldovineşti, la trecerea la nivel cu cale ferată, nu ar fi observat semnalele luminoase şi acustice şi a fost lovit de un tren InterRegio ce se deplasa pe sensul de mers Brăila-Galaţi. Din primele date ar fi rezultat vătămarea corporală a cinci persoane”, s-a transmis din direcția IPJ Brăila, potrivit Agepres.

La locul accidentului au intervenit salvatorii, atât cu ambulanțe, cât și cu o autospecială cu apă și spumă și cu o echipă de descarcerare. În urma impactului, autovehiculul de mare tonaj a fost proiectat într-o clădire aflată în apropierea căii ferate. „Două victime sunt din tren şi două din clădirea în care a fost proiectată basculanta. Victimele au fost preluate de ambulanţe”, conform ISU Brăila.

Ce a anunțat CFR Călători

sursa foto: cfrcalatori.ro

Și reprezentanții CFR Călători au transmis, într-un comunicat de presă, câteva precizări cu privire la accidentul din Baldovinești. „CFR Călători informează că astăzi, 2 martie 2022, în jurul orei 09:00, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Baldovinești (județul Brăila), șoferul unui autocamion de mare tonaj a angajat în traversarea căii ferate vehiculul fără să se asigure și a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1571, București – Galați.

Din primele informații, cei aproximativ 30 de pasageri din tren şi personalul feroviar nu au fost afectați.

În urma impactului, locomotiva și cele 4 vagoane din compunere au fost avariate, urmând ca trenul să îşi reia circulaţia cu o locomotivă de ajutor, după îndepărtarea de pe linie a vehiculului avariat și finalizarea procedurilor legale. Circulația feroviară pe firul II se desfășoară normal”, se menționează în comunicat.