AcasăSOCIALAccident cu un microbuz și un autoturism, pe DN2. Trei oameni în...

Accident cu un microbuz și un autoturism, pe DN2. Trei oameni în grija medicilor

(sursa foto: Facebook)

Un accident în care au fost implicate un autoturism și un microbuz destinat transportului de persoane a avut loc în dimineața zilei de luni, 27 decembrie, în județul Buzău.

La fața locului s-au deplasat salvatorii, pentru a le acorda asistență medicală persoanelor care au avut de suferit de pe urma impactului rutier. Din primele informații furnizate din direcția Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, accidentul a avut loc pe DN 2 (E85) Râmnicu Sărat-Buzău, la ieșire din localitatea buzoiană Poșta Câlnău.

Conform sursei citate, în microbuzul de transport persoane se aflau trei pasageri. „Potrivit primelor informații, trei persoane au suferit leziuni (două din autoturism și una din microbuz), fiind evaluate medical la fața locului”, indică aceeași sursă.

Ca urmare a producerii accidentului, traficul rutier în zonă a fost afectat temporar. Rămâne ca polițiștii să stabilească, în urma cercetărilor derulate în acest caz, condițiile în care s-a produs evenimentul rutier.

Recomandări pentru șoferi, pentru prevenirea accidentelor

E de precizat și faptul că, raportat la atenționarea meteo COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie și valabilă până luni la prânz, polițiștii îi îndeamnă pe conducătorii auto să țină seama de mai multe aspecte, astfel încât să se prevină producerea accidentelor rutiere. Șoferii sunt sfătuiți, în primul rând, să nu pornească la drum fără să aibă mașinile echipate pentru circulație în condiții de iarnă.

Iată ce s-a transmis, în dimineața celei de-a treia zi de Crăciun:

„Având în vedere avertizarea meteorologică Cod Galben, ce este în vigoare până astăzi, 27 decembrie, ora 12:00, care vizează ploi și ninsori însemnate cantitativ, dar și polei, Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române adresează următoarele recomandări conducătorilor auto, pentru prevenirea accidentelor rutiere:

– nu plecați la drum fără a avea vehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă;

circulați cu prudență sporită, pentru a putea evita obstacolele;

– păstrați în mers o distanţă corespunzătoare între autovehicule;

– adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere;

– utilizați în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

în condițiile unui carosabil alunecos, evitați pe cât posibil manevra depăşirii (dacă manevra este necesară, realizați-o numai după o asigurare temeinică).”