AcasăSOCIALAbuzuri halucinante în județul lui Vela. Polițiștii, pedepsiți că destructurează mafia lemnelor

Abuzuri halucinante în județul lui Vela. Polițiștii, pedepsiți că destructurează mafia lemnelor

Polițiștii, cercetați disciplinar pentru că sancționează oameni de casă ai șefilor

Polițiștii din Caraș-Severin, județul fostului ministru de Interne, Marcel Vela, au ajuns să fie terorizați și hărțuiți de șefi pentru că aplică amenzi pentru sustragerea de material lemnos și pentru ridicarea licențelor de transport ale firmelor ancorate politic în zonă. Sindicaliștii de la Europol au prezentat o înregistrare al adjunctului șefului IPJ din acest județ, în care amenință polițiștii cu represalii pentru că au îndrăznit să-și facă datoria. 

”Începând cu data de 17 te mut la Reșița. Două luni de zile fără acord și mă urc pe tine. Și în 2 luni de zile să te gândești. Vă mut pe toți de acolo. Pe toți vă mut. Și mă țin de voi o lună de zile și vă fac ce trebuie după Statutul Polițistului, să vedeți că nu sunteți artiști, nu sunteți șmecheri. Crezi că dacă ai 100 de constatări ești șmecher? Nu! Îți arăt eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Ești numai într-o direcție, nu ești în 10 direcții. Ești așa…când vrei. Numai pe licențe, numai pe licențe. Sau în altă zi, numai pe lemne, numai pe lemne”, spune inspectorul șef adjunct al IPJ Caraș Severin, comisar șef Coman Aurel, în convorbirea înregistrată cu un polițist, dată publicității de Sindicatul Europol. Acolo este o cloaca de politruci, ne spune Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. ”În cazul de față, vorbim despre inspectorul șef adjunct al IPJ Caraș Severin, comisar șef Coman Aurel, care îi ceartă pe polițiștii rutieri că au luat licențe firmelor care transportau balast și pietriș cu tonaj depășit și distrugeau drumurile, firme ale unor oameni ancorați politic în zonă, și că au dat amenzi pe transport ilegal de material lemnos”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Mutați, ca să nu mai dea amenzi

Ca să scape de polițiștii incomozi, la nivelul IPJ Caraș-Severin a fost emisă Dispoziția cu nr. 518 din 07.09.2022 în baza căreia, sub pretextul creșterii numărului de accidente rutiere, Biroul Drumuri Naționale și Europene, ce avea sediul în incita Poliției Orașului Băile Herculane, a fost mutat în sediul Poliției Muncipiului Caransebeș, care este situat la o distanță de 75 de km de localitatea Băile Herculane.

”Astfel, polițiștii vor fi nevoiți să piardă aproximativ o oră pentru a se echipa și pentru a li se efectua instructajul premergător intrării în serviciu, fiind poziționați la o distanță considerabilă față de patronii firmelor care distrug drumurile publice prin intermediul mașinilor de mare tonaj. În ceea ce privește mutarea Biroului Drumuri Naționale și Europene, sub aparenta necesitate a diminuării numărului de accidente rutiere grave, putem aduce la cunoștința opiniei publice faptul că această creștere este cauzată de modul defectuos în care polițiștii biroului au fost planificați să-și desfășoare activitatea, fiind plantați să execute măsuri specifice cu preponderență în localități în care nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave cu scopul de a-i ține departe de conducătorii auto cu influență în județ, astfel încât să nu-i mai sancționeze pentru încălcarea legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol.

Cercetați disciplinar

Polițiștii din Caraș-Severin sunt cercetați pentru că au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice și fără permis de conducere soției unui șef de Ocol silvic, apropiat al șefilor din poliție, susțin sindicaliștii de la Europol. Astfel, după sancționarea persoanei respective, Departamentul de Control Intern a cerut oficial șefului Serviciului Rutier să îi comunice gradul, numele și prenumele lucrătorilor aflați în serviciu la data de 4.05.2022, care au participat la evenimentul raportat (în care a fost implicată soția șefului Ocolului silvic), dacă locul în care a fost depistată aceasta se afla pe itinerariul de patrulare al polițiștilor și dacă, atunci când au părăsit itinerariul, polițiștii au informat dispeceratul IPJ. Totodată, șeful Serviciului Rutier a fost obligat să înainteze rapoartele detaliate ale polițiștilor în cazul în care au avut aprobare pentru părăsirea itinerariului, să transmită o copie a documentului în care a fost consemnat itinerariul de patrulare în ziua de 4.05.2022 și motivul pentru care au fost trei polițiști în patrulă la acea dată.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
2.452 afisari

14 COMENTARII

  1. Pentru politist e cercetare disciplinara.
    Pentru sef e abuz in serviciu.
    Ei cerceteaza disciplinar, „indisciplinatul” trebuie sa faca plangere penala si sa o depuna direct la Parchetul general.

      • dupa aceeasi reteta functioneaza treaba si la suceava.
        andreica asta cu europolul, nu este cumva din suceava? vede la severin, dar la suceava-i cuib de hiene.
        sau aici militienii au fost mai ascultatori si toata lumea merge ”pe burta”, dar cu buzunarele pline!
        toata colecta se opreste la ”regina cap de mort” de la consiliul judetean suceava, sub atenta indrumare a deserviciilor de informatii locale, cat si a militiei si procurorilor pusi cu botul pe labe, ca banetul se spala, nu se discuta.
        in alta ordine de idei, cate inspectorate de militie din tara merg cu sefi interimari si de cand si de ce?

    • STIINTA TOCMAI A FACUT O DESCOPERIRE EPOCALA.A FOST IDENTIFICAT UN NOU TIP DE CANCER DEZVOLTAT DE MILITAURIZATZI HIPOCRATI SI LEX-I.
      ACEASTA NOUA FORMA DE CANCER VA PRIMI DENUMIREA DE „CANCER SPECIAL” PENTRU A NU STRICA RANDUIELILE SI DATINILE ACESTOR BRESLE PROFESIONALE.

  2. Dar șpaga luoată de la patronii de firme care lucrează ilegal face ca acești ,,șefi din militie””să aibă averi colosale (case de vacanta,excursii..) si să avanseze in grad .
    (Acesti rahati de patroni au o influentă mare la mizeriile de partide politice ca să pună sau să schimbe politisti sau oameni incomozi de la ISCTR,ARR etc)

  3. Ce nătărău! Sper să-l ardă rău pe maimuţoiul ăsta, că altfel imaginea poliţiei din Caraş o să iasă şifonată rău.

    • O sa-l promoveze pentru serviciile facute ! Obedienta si slugarnicia sunt rasplatite , iat palincarul de bode e la fel .

  4. Crezi ca Marcel nu stie? stie ma! si il va promova la forurile superioare! viitor cadru de nadejde pentru partid!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger