AcasăSOCIALAbuzuri grosolane ale liberalilor. Șefii, dați afară ca să vină cine trebuie

Abuzuri grosolane ale liberalilor. Șefii, dați afară ca să vină cine trebuie

Primarul liberal Andrei Voloșevici dă cu barda în instituțiile publice

Schimbarea șefilor din instituțiile publice nu mai ține cont doar de culoarea politică, ci și de oamenii casei. Astfel, liberalii au ajuns să facă presiuni grosolane pentru a destitui șefi fără apartenență politică, doar pentru a-și înfige în scaune clientela de partid sau personală. Problema este că, odată schimbați cu forța și fără temei legal, funcționarii câștigă în instanță și de plătit plătește tot contribuabilul. 

Cazul secretarului de stat Gelu Puiu, de la Ministerul Mediului, înregistrat când șantaja șefi de direcții silvice ca să părăsească posturile pentru a lăsa locurile clientelei de partid, nu este nicidecum singular. Metehnele sunt adânc înrădăcinate, însă noi sunt agresivitatea și siguranța că își pot permite orice fără să suporte consecințele. O astfel de situație se petrece în fieful liberal din Prahova, chiar la Primăria Ploiești, unde primarul PNL Andrei Voloșevici (fost PDL), care așteaptă încă verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție într-un dosar de corupție, a început să decapiteze direcțiile și instituțiile din subordine pentru a-și pune propriii oameni. Culmea este că decapitații au fost puși tot de liberali, având în vedere că fostul primar al Ploieștiului era de la PNL.

Încrâncenarea primarului Andrei Voloșevici a fost maximă în cazul directorului adjunct al Poliției Locale, Adrian Vaida, foarte probabil pentru că scaunul trebuie ocupat de vreun apropiat. Văzând că șicanele și jignirile pe care i le-a adus directorului adjunct al Poliției Locale (care ocupă din 2018 poziția de director general interimar) nu au rezultatul scontat, primarul Andrei Voloșevici s-a apucat să întocmească o evaluare a acestuia pe o perioadă de o lună și jumătate, de la sfârșitul anului trecut. La evaluare directorul adjunct Adrian Vaida a ieșit nesatisfăcător, singurul calificativ care îi permitea primarului să-l destituie din funcție. Numai că evaluarea primarului a fost făcută fix în perioada în care Poliția Locală era direct subordonată Poliției Naționale, mai exact nu avea nicio legătură cu Primăria.

Nodul în papură

Primarul Andrei Voloșevici nu s-a lăsat până nu și-a atins scopul, astfel că, după evaluarea cu nesatisfăcător, care va fi clar anulată în instanță, a emis decizia de eliberare din funcție a directorului adjunct al Poliției Locale, Adrian Vaida. ”Modul de colaborare al primarului cu mine a fost defectuos încă din 26 octombrie, când a preluat mandatul de primar, în sensul că dispozițiile erau transmise diverselor structuri din cadrul Poliției Locale prin domnul Albu Cătălin, șef Birou Protecția Mediului la noi și soțul Simonei Albu, administratorul public la Ploieștiului, care are și calitatea de acuzat în dosarul de corupție al actualului primar Andrei Voloșevici. Primarul a tot căutat motive să mă destituie, chemând angajații instituției pe care o conduc și încercând să găsească nereguli de care să mă facă răspunzător. Practic a urmărit să parcurgă pașii legali ca să mă poată schimba din funcție, cu chemări la Comisia de disciplină fără motive întemeiate sau cu nereguli care nu îmi aparțineau.

De exemplu mi-a imputat faptul că s-au reținut din salarii sume mai mici pentru popriri, deși în lege nu se prevede o sumă maximă. Iar primarul a susținut că asta este faptă de natură penală, în sensul că nu aș fi dus la îndeplinire o hotărâre judecătorească, ceea ce este aberant. Se vedea clar care erau intențiile lui. Toată această poveste a culminat cu faptul că în aprilie, în afara termenului legal, mi-a întocmit evaluarea pe ultimele două luni din an și mi s-a acordat calificativul nesatisfăcător, în condițiile în care noi ne aflam în subordinea Poliției Naționale atunci, iar în decembrie eu am fost infectat cu Covid și am fost în concediu medical, deci nu știu ce a evaluat el. Oricum, voi merge în instanță pentru a contesta și evaluarea, și destituirea abuzivă”, ne-a declarat Adrian Vaida, director adjunct al Poliției Locale Ploiești.

Funcțiile de șefi sunt politice

Adrian Vaida a fost ofițer MapN și a ocupat funcții de conducere în structurile Poliției Locale, încă de la începuturile acesteia, fără a fi vreodată membru de partid. ”Am avut întotdeauna calificative de foarte bine, inclusiv de la fostul primar liberal. Am lucrat și cu actualul primar, Andrei Voloșevici, în primul lui mandat, din 2010 până în 2012, și nu a avut ce să-mi reproșeze. Dar acum probabil trebuie să vină cine trebuie, nu contează experiența și competența”, ne-a mai precizat directorul adjunct al Poliției Locale Ploiești, Adrian Vaida.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.735 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dar Radulescu Lucian fără studii director la CSM a pupat PSD iar acum a schimbat barca,este cel cu scandulul cu politia Paulesti…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger