AcasăSOCIALAbuzul sexual asupra copiilor. Un milion de imagini, amprentate digital și blocate...

Abuzul sexual asupra copiilor. Un milion de imagini, amprentate digital și blocate online

Un milion de imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor au fost „amprentate digital” în cadrul unei campanii menite să împiedice partajarea online a acestor materiale.

Organizația britanică non-profit Internet Watch Foundation (IWF) afirmă că a creat amprentele digitale – cunoscute sub numele de hashes – pentru imaginile preluate din baza de date de imagini privind abuzurile asupra copiilor a guvernului de la Londra.

Aceste amprente acționează ca niște coduri digitale unice,  împărtășite cu autoritățile de aplicare a legii și cu furnizorii de servicii pentru a semnala și bloca orice tentativă de distribuire.

Imaginile evaluate și prelucrate de IWF includ unele dintre cele mai extreme exemple de materiale de abuz sexual asupra copiilor, cunoscute ca materiale din categoriile A și B, potrivit directorului general al organizației, Susie Hargreaves.

Comisia Europeană a prezentat o nouă legislație care ar obliga furnizorii de servicii de internet să detecteze, să raporteze și să elimine conținutul abuzurilor sexuale asupra copiilor. Executivul UE a avertizat că sistemul actual, bazat pe detectarea și raportarea voluntară, este „insuficient pentru a proteja în mod adecvat copiii”.

Numai anul trecut au fost raportate la nivel mondial aproximativ 85 de milioane de imagini și clipuri video care prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor, iar multe altele nu sunt raportate.

În 2021, IWF a luat măsuri pentru a elimina un număr record de 252.000 de URL-uri care, după cum s-a confirmat, conțineau imagini sau clipuri video cu copii violați și/sau suferind abuzuri sexuale.

„Abuzul sexual și exploatarea sexuală a copiilor este una dintre cele mai îngrozitoare și mai dureroase infracțiuni și facem totul pentru a preveni și urmări infractorii”, a subliniat  Rachel Maclean, ministrul pentru protecția IWF.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger