AcasăSOCIALA venit URGIA! Peste 8000 de români au rămas ACUM fără locuri...

A venit URGIA! Peste 8000 de români au rămas ACUM fără locuri de muncă! (VIDEO)

mineri Valea JiuluiA venit URGIA! Peste 8000 de români au rămas ACUM fără locuri de muncă!

Guvernul României a luat o măsură drastică şi a lăsat fără locuri de muncă peste 8000 de oameni. Cine sunt aceştia? Sunt angajați ai Complexurilor Energetice Oltenia și Hunedoara. Ei urmează să fie disponibilizați, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere de Ministerul Energiei.

Unde lucrează angajaţii? 8.060 de salariați ai celor două complexuri, la care se adaugă 264 de la Compania Națională a Uraniului și 30 de la Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului.

Compensaţii de 916 milioane de lei

Proiectul mai prevede ca persoanele disponibilizate să primească plăți compensatorii de aproape 916 milioane de lei, pentru o perioadă de până la patru ani, iar ordonanța se va aplica până la 31 decembrie 2032.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că cei disponibilizați vor primi salariile pe care le aveau negociate în contractele de muncă la fiecare companie.

Venim și cu venituri de completare, între 24 și 48 de luni pentru toți cei care au minimum trei ani vechime.

Aceste plăți vor fi date pe toată perioada cuprinsă între 24 și 48 de luni. Dacă oamenii își găsesc un loc de muncă în această perioadă, vor primi o bonificație pentru că își caută și găsesc loc de muncă și participă la cursuri de recalificare jumătate din această formă de venit”, a spus Virgil Popescu.

Altfel, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni, că dacă proiectele controversate depus pentru finanțare prin PNRR al asocierii dintre Romgaz și GSP Power, compania magnatului Gabriel Comănescu, acestea nu vor fi finanțare de la bugetul de stat.

Banii vor fi reportați pe alte categorii pe proiecte, nu vom finanțata de la buget nimic”, a spus Virgil Popescu când a fost întrebat ce se va întâmpla dacă executivul european nu va finanța proiectele respective.

author avatar
Andrei Ștefan
354 afisari

2 COMENTARII

  1. ASA STIMULEAZA LIBERALII ECONOMIA CARE DUDUIE,PRIN CONCEDIERI MASIVE, A SUNAT ASTIA DE LA UE SI A ZIS S-O LASAM MAI INCET CA SE STRICA STATISTICILE UE
    DA CU BANII CARE RAMAN, UNDE SE DUC OARE ? IN CE BUZUNARE ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger