AcasăSOCIALA „plouat” cu sancțiuni în Centrul Vechi. Pentru ce s-au dat cele...

A „plouat” cu sancțiuni în Centrul Vechi. Pentru ce s-au dat cele mai multe amenzi!

Prin intermediul unui anunț venit, miercuri, de la Primăria Capitalei s-a aflat că s-au dat amenzi în Centrul Istoric al Capitalei. Nu ieri, azi, ci în week-endul trecut. Sancțiunile aplicate au depășit 40.000 de lei.

Zeci de bucureşteni au fo st sancţionaţi contravenţional, weekendul trecut, pentru încălcarea normelor de convieţuire socială în Centrul Istoric al Capitalei”, a transmis, în 16 martie, PMB, pe pagina oficială de Facebook.

Din anunțul oficial reiese că Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, „seria de acţiuni de asigurare a unui climat de siguranță publică în zona centrului vechi al Capitalei”.

Ce s-a verificat

S-a aflat, totodaă, și ce anume au verificat polițiștii locali în cadrul acțiunilor din teren. „Activităţile polițiștilor locali au vizat, în principal, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, verificarea modului de aplicare de către agenţii economici din Centrul Istoric a normelor de salubrizare şi respectarea regulilor antifumat în spaţii închise.

Agenţii Poliţiei Locale Bucureşti au desfăşurat, totodată, acţiuni şi pe linie de circulaţie rutieră, poliţiştii locali având misiunea de a preveni opririle şi staţionările neregulamentare şi de a-i sancţiona pe conducătorii auto indisciplinaţi”, conform sursei citate.

Pentru ce s-au dat cele mai multe amenzi

Primăria Capitalei mai anunță că s-au dat în total 83 de sancţiuni contravenționale în valoare de aproape 42.000 de lei.

Cele mai multe amenzi au fost date pentru încălcarea normelor de convieţuire socială – prevăzute de Legea 61/1991, a regulilor de circulaţie referitoare la oprirea şi staţionarea neregulamentară, aruncarea gunoaielor pe domeniul public şi nerespectarea Legii 38/2003 ce reglementează taximetria”, mai menționează reprezentanții Primăriei Capitalei.

Pe de altă parte, în după-amiaza zilei de marți, 15 martie, s-a aflat chiar de la Nicușor Dan, edilul Capitalei, că Primăria București începe procesul de atribuire a 1850 autorizații de taxi, 100 dintre acestea fiind rezervate pentru autovehicule care pot transporta persoane cu dizabilități motorii.

„Sunt peste 10 ani de când Primăria nu a mai emis autorizații taxi. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre taximetriștii care practică meseria asta de ani de zile să își obțină propria autorizație taxi și să nu mai fie nevoiți să plătească, în diverse forme de colaborare”, a transmis Nicușor Dan, via Facebook.

371 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Sateliții kamikaze

Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei în 24 februarie 2022. Tot atunci Rusia a început o operațiune spațială:  a efectuat o serie de lansări...

Bursa Română de Zvonuri, Bârfe și Voturi (BRZBV)

Duduie BRZBV. Traderii vând și cumpără acțiuni exact ca în piețele săptămânale înainte de închidere când marfa veștejită este prezentată ca ofertă imbatabilă înainte...