AcasăSOCIALA plouat cu amenzi la metrou pentru nepurtarea măștii de protecție

A plouat cu amenzi la metrou pentru nepurtarea măștii de protecție

amenzi

În numai o săptămână, polițiștii au dat peste 150 de amenzi în valoarea de 30.360 de lei pentru refuzul de a purta măști de protecție sau pentru purtarea necorespunzătoare a lor în staţiile şi garniturile de metrou.

„Din totalul de sancţiuni aplicate, 120 au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020, 33 pentru abateri de la normele de convieţuire socială (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri conform Legii nr. 150/2005 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor privind călătoria cu metroul, Legii nr. 33/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceste acţiuni vor continua, pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru menţinerea unui climat de linişte publică.

Tânăr încătușat și apoi amendat din cauza măștii de protecție

Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise precum și în mijloacele de transport public. Însă acest lucru nu a fost înțeles de un călător de la metrou, care a fost luat pe sus de jandarmi. Incidentul a avut loc luni dimineață la stația de metrou Unirii 2.

Purtătoarea de cuvânt a Brigăzii speciale a Jandarmeriei, Aktug Nebahat, spune că polițiștii și jandarmii care patrulau la metrou l-au văzut pe bărbatul care nu purta corespunzător masca de protecție și atunci când i-au cerut să poarte corect masca, bărbatul a devenit recalcitrant, a fugit pe scările care duc spre metrou și a urcat în trenul care mergea spre stația de metrou Tineretului.

În imaginile transmise de un telespectator se vede cum oamenii legii încearcă să îl imobilizeze pe călătorul care avea masca de protecție așezată sub nas. Acesta se zbate, țipă și încearcă să opună rezistență. Într-un final, oamenii legii reușesc să îl scoată pe tânăr din tren și să îl încătușeze.

author avatar
Andreea Vlad
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger