AcasăSOCIALA murit un pacient transferat după incendiul de la Spitalul de Boli...

A murit un pacient transferat după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

A murit un pacient transferat după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța (sursa foto: vrancea24.ro)

Din păcate, marți dimineață, s-a aflat o veste tristă despre un pacient transferat la o altă unitate spitalicească, după incendiul izbucnit la secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Este vorba despre un pacient care a murit, informația fiind confirmată de către prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, pentru Digi24.

Bărbatul avea 63 de ani și după incendiul izbucnit vineri, 1 octombrie, fusese transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie, fiind infectat cu COVID.

Vă amintim că șapte oameni au pierit în urma tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În urma incendiului, pompierii și cadrele medicale au evacuat pacienții aflați în spital. La fața locului a fost o adevărată desfășurare de forțe. Din păcate, șapte persoane și-au pierit viața, din câte au anunțat în cursul zilei respective autoritățile. Cauzele care au dus la izbucnirea incendiului urmează să fie stabilite în cadrul unei anchete.

Cîțu: Este de neacceptat să se întâmple aceste lucruri

Este de neacceptat să se întâmple aceste lucruri, o astfel de tragedie în spitalele din România și este o realitate pe care, începând din acest an, încercăm să o modificăm după 20-30 de ani de zile în care nu s-a făcut aproape nimic pentru sistemul de sănătate din România”, a declarat premierul Florin Cîțu, pe fondul acestei drame.

Și a anunțat, totodată, două măsuri. ”Am luat două decizii: în primul rând, l-am sunt pe domnul primar al Constanței, Virgil Chițac, și am cerut să o demită din funcție pe doamna manager a Spitalului de Boli Infecțioase. În același timp, am semnat ordinul prin care l-am demis pe președintele ANMCS, care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare și era în atribuțiile domniei sale să facă evaluări și în ceea ce priveşte acreditările spitalelor din România, mai ales că la acest spital din Constanța avem mai multe nereguli pe care le-am descoperit în acest moment – este vorba de Agenţia Națională de Management al Calității în Sănătate”, a afirmat Cîțu, pe 1 octombrie, de la Palatul Victoria.