AcasăSOCIALA început să ningă! Unde acționează deja utilajele de deszăpezire! Sfaturi pentru...

A început să ningă! Unde acționează deja utilajele de deszăpezire! Sfaturi pentru șoferi – VIDEO

A început să ningă! Unde acționează deja utilajele de deszăpezire! Sfaturi pentru șoferi - VIDEOA început să ningă! Unde acționează deja utilajele de deszăpezire! Sfaturi pentru șoferi - VIDEO (sursa foto: captură video)

Deși suntem la începutul celei de-a doua săptămâni din noiembrie, luna lui Brumar, cum mai e cunoscută în popor, au apărut semne ale iernii, și anume precipitații sub formă de ninsoare. Ca urmare, deja au ieșit pe teren utilajele de deszăpezire. 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță că după ce a început să ningă în județul Harghita, utilajele de deszăpezire au început să acționeze, marți dimineață, „în zonele înalte din județul Harghita, pe DN12A (zona Frumoasa – Lunca de Sus), DN12C (zona Lacul Roșu), DN13B (zona Bucin) și DN15 (zona Borsec)”.

S-a mai aflat că sunt 16 utilaje scoase pe teren, care „au împrăștiat peste 24 de tone de materiale antiderapante în primele ore ale dimineții”.

În tot acest context, chiar dacă nu se poate vorbi despre un strat consistent de zăpadă, șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și să nu pornească la drum fără să aibă mașinile pregătite pentru iarnă.

Ninge slab

Și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași au făcut un anunț referitor la apariția în peisaj a unor precipitații specifice iernii și la felul în care se acționează pentru aplicarea de material antiderapant. „Ninge pe DN 12A, județul Bacău

Pe sectorul de drum Ghimeș (limită jud. Harghita ) – Comănești, ninge slab, temperatură -1°C. Se acționează cu autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor de material antiderapant”, conform sursei menționate.

Sfaturi pentru șoferi, de la Infotrafic

De altfel, încă din dimineața zilei de marți, 9 noiembrie, reprezentanții Centrului Infotrafic din cadrul Poliției Române au transmis o serie de recomandări adresate șoferilor, în contextul unei informări meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie încă de luni – VEZI AICI.

„Întrucât există o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, valabilă până astăzi, la ora 20:00, ce vizează toată țara, recomandăm conducătorilor auto să verifice înainte de a pleca la drum dacă au în funcțiune ștergătoarele și sistemele de iluminare, să reducă viteza de deplasare pe timp de ploaie, să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule și să circule prudent, acordând atenție fiecărei manevre pe care o efectuează în trafic”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic.

161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger