AcasăSOCIALA început greva generală în învățământ, luni dimineață! Cât va dura și...

A început greva generală în învățământ, luni dimineață! Cât va dura și ce trebuie să știe părinții

profesori grevaCe scrie în Monitorul Oficial după ce sindicatele din Educaţie s-au înţeles cu Guvernul să suspende greva

De luni începe greva generală în învăţământ. Va fi un protest pe termen nelimitat în școli, din data de 22 mai, ora 8:00. Sindicaliștii le recomandă părinţilor să ţină copiii acasă în timpul grevei.

Sindicatele din Educaţie protestează din cauza nemulţumirilor legate de salarizarea personalului din sistem.

Grevă pe termen nelimitat

Protestul sindicaliștilor din Educație urmează să continue până când Guvernul va veni cu o soluţie care să ofere perspective clare asupra acestei probleme.

Cu toate acestea, sindicatele dau asigurări că „nu se pune lacătul pe şcoli”.

„Sunt şcoli care vor fi 100% în grevă şi nu are cine să-i supravegheze. Recomandarea pentru părinţi este să-i ţină pe copii acasă, dar şcolile nu se închid. Să fie foarte clar: nu se pune lacătul pe şcoli. Acolo unde sunt profesori negrevişti vor avea grijă de copii dacă aceştia vin la şcoală”, a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, la finalul negocierilor de la Palatul Victoria.

Greva durează până în momentul în care cei care au semnat pentru declanșarea ei, tot în scris, vor renunța la această formă de protest. Nu este o perioada – ei sunt cei care hotărăsc”, a declarat Marius Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”, la ieșirea de la negocierile cu premierul și mai mulți miniștri, plus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Negocieri eșuate între sindicaliștii din educație și reprezentanții Guvernului

Reprezentanţii Guvernului au propus în întâlnirea de duminică cu liderii sindicatelor stimulente financiare pentru debutanţi şi cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate în zone defavorizate.

Executivul şi-a menţinut totodată angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei personalului nedidactic inclus Anexa 8, in completarea aplicării Legii salarizării nr. 153, a precizat un comunicat al Guvernului.

Această măsură care vizează creşterea veniturilor, va fi extinsă şi pentru celelalte categorii de salariaţi din Anexa 8.

„Guvernul îşi asumă ca Educaţia să continue a fi prioritatea numărul unu în îndeplinirea obiectivelor prin programul de guvernare şi în eliminarea inechităţilor din legea salarizării. În acest sens, va fi asumat un calendar astfel încât, până la data de 15 iulie, la nivelul Ministerului Muncii să fie finalizat proiectul noii legi a salarizării, pentru a putea demara dialogul cu partenerii sociali, astfel încât, la 1 septembrie să poată fi înaintat Parlamentului României pentru aprobare”, se preciza în comunicat.

author avatar
Andreea Vlad
451 afisari

8 COMENTARII

  1. ”„Guvernul îşi asumă ca Educaţia să continue a fi prioritatea numărul unu în îndeplinirea obiectivelor prin programul de guvernare şi în eliminarea inechităţilor din legea salarizării. ”

    Ha ha ha Ciuca , grasule , da banii bah!

  2. Greva ar trebui sa fie definitiva.Doi ani de restrictii au aratat ce efecte are lipsa de instruire a elevilor.Sper ca nu va fi amintit sistemul on.line.Cati copii nu au avut acces la aceasta varianta?Ce si.au insusit si unii si altii?

  3. Pentru educație nu-s bani, la fel și pentru pensii…în schimb dăm fără număr altora.

  4. Sunt bani ptr ucrainieni, avioane f16 si sist patriot care nu mai sunt livrate, bani de injectii, cadouri ptr omv, mii de euro ptr criminalii din spitale dar ptr sist de educatie nu-s.

  5. Cum sa mai fie bani pt profesori,doctori daca intretin pe mii de euro refugiatii,mii de euro pt soldatii cazati sa apere flancul , mii de euro la securisti si speciali.Totul pt ei restul in foamete,am ajuns sa fim ocupati de alogeni.

    • Suntem condusi din afara! Apropos de marirea de salarii din educatie , Budai a spus:”sa vedem ce spune banca…..mondiala!” Mai aveti dubii ? De fapt ce conduc astia?

  6. de ce nu se vorbeste de analfabetii cu 10 pe linie scosi pe banda si de notele sub 5 luate de profesori la titularizare ? profesorii vor mariri de salarii inainte si rezultatele dupa . cand te angajezi oriunde ceri bani cati vrei si dupa aia ai sa arati ce poti sau inainte arati ce poti si apoi banii? . mai multi de jumatate nu-si merita salariile , vin ca sa ponteze . exclud din discutie profii care isi fac meseria cu pasiune , pentru ei respect si le doresc salarii duble .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger