AcasăSOCIALA început evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Primar: ”Primul chioșc ilegal...

A început evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Primar: ”Primul chioșc ilegal de la metrou a fost dat jos”

A început evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Primar: ”Primul chioșc ilegal de la metrou a fost dat jos” (sursa foto: facebook/Radu Mihaiu)

S-a pornit evacuarea și dezasamblarea spațiilor comerciale aflate în subteran, la metrou.

Startul s-a dat miercuri dimineață la stația Ștefan cel Mare, aflată pe raza sectorului 2 al Capitalei. De altfel, primarul Radu Mihaiu a fost prezent în zonă și chiar a transmis un mesaj cu privire la aceste proceduri.

”Primul chioșc ilegal de la metrou a fost dat jos la stația Ștefan cel Mare”, a anunțat, miercuri dimineață, edilul sectorului 2, via Facebook.

Ce a transmis Metrorex încă de zilele trecute

Încă de săptămâna trecută, din 2 aprilie mai exact, Metrorex a atenționat, prin intermediul unui comunicat, în privința expirării termenului pentru eliberarea spațiilor comerciale, anunțând că săptămâna următoare vor începe procedurile de evacuare.

Compania Metrorex avertizează, pe această cale, că termenul acordat pentru eliberarea spațiilor comerciale, care funcționează ilegal pe domeniul public al statului, expiră la miezul nopții.

Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent.

De asemenea, pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise”, s-a mai transmis în respectivul comunicat.

Pe 25 martie, oficialii companiei conduse de către Ștefan Paraschiv anunțau că ”în urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranță transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență”.

288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger