AcasăSOCIALA fost cutremur în Vrancea!

A fost cutremur în Vrancea!

S-a cutremurat pământul în Vrancea, zona cunoscută drept cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul României.

Mișcarea telurică a avut 3,3 grade pe Richter și, conform datelor făcute publice de către specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), a avut loc în noaptea de duminică spre luni, respectiv pe 12 Iulie, la ora 23:31.

Cutremurul din Vrancea s-a produs la adâncimea de 132km, la 79 de kilometri de Brașov, 92 de kilometri de Ploiești și la 103 kilometri de orașul Bacău.

Tot în zona Vrancea, dar în județul Buzău, avusese loc recent un cutremur slab, de 2,8 grade pe Richter. S-a întâmplat pe 10 iulie, la ora 00:04. De asemenea, pe 7 iulie, la ora 00:51, a avut loc în Vrancea un cutremur slab de 3,3 grade pe Richter, care s-a produs la o adâncime de 84 de kilometri.

Cel mai puternic seism ce a avut loc în România în ultima perioadă rămâne cel din 25 iunie. Este vorba despre un cutremur ce s-a produs în Banat – județul Mehedinți și a avut 4,6 grade pe Richter. Se poate spune că a fost vorba despre o mișcare telurică de suprafață, dat fiind faptul că s-a înregistrat la adâncimea de doar 16 kilometri.

author avatar
Cristina Stefan
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger